בדיקת נקודות תעבורה

כולנו מכירים את שיטת הניקוד, אשר במסגרתה נצברות לחובתו של הנהג נקודות תעבורה, אשר בצידן סנקציות שונות. במאמר זה נסביר מהן נקודות תעבורה וניתן מספר דוגמאות, נסביר כיצד לבצע בדיקת נקודות תעבורה, מתי אלו נמחקות וכיצד כל זה מתקשר לעבירה של נהיגה בפסילה.

מהן נקודות תעבורה?

לכל עבירת תנועה או בשמה המדויק יותר, עבירת תעבורה, נקבעה ענישה בהתאם לחומרת העבירה: קנס כספי, שלילת רישיון נהיגה, מאסר וכיו"ב. בנוסף לכך, ישנן עבירות תעבורה שכאשר הנהג מורשע בהן, יירשמו לחובתו נקודות תעבורה. צבירת נקודות מעל סכום מסוים, מטילה סנקציה כלשהי על הנהג והחמורה שבהן היא פסילת רישיון נהיגה. זאת כאשר הנהג צבר 36 נקודות, אז יישלל רישיונו לתקופה של 3 חודשים.

כמו כן, צבירה של 72 נקודות תעבורה, משמעותן שלילת רישיון למשך 9 חודשים ובנוסף, יידרש הנהג לעבור בדיקת כשירות במכון הרפואי לבטיחות בדרכים, מבחן תאוריה וטסט על מנת שיוחזר רישיונו. לא אחת, מצבים אלו מובילים נהגים לכדי נהיגה בפסילה, אז, כפי שיפורט בהמשך, חייב הנהג לפנות אל עורך דין תעבורה.

דוגמאות לשיטת הניקוד

לאחר שהבנו מהן נקודות תעבורה, נביא להלן מספר דוגמאות לשיטת הניקוד. מטבע הדברים, ככל שמדובר בעבירה חמורה יותר, כך מספר הנקודות שבצידה גבוה יותר. כך למשל, נסיעה ברכב שבו הנוסע אינו חגור, דינה 2 נקודות תעבורה, בעוד שכאשר הנהג לא חגור, יירשמו לחובתו 6 נקודות. שימוש בטלפון בזמן נהיגה, דינו 8 נקודות תעבורה.

מי שהורשע בנהיגה בגין מהירות מופרזת יירשמו לחובתו בין 8-10 נקודות תעבורה, בהתאם לשאלה בכמה קמ"ש עבר את רף המהירות המותרת. עבירות כגון נהיגה בפסילה ונהיגה בשכרות, דינן 10 נקודות תעבורה.

בדיקת נקודות תעבורה אשר צברתם

אם ברצונכם לבצע בדיקת נקודות תעבורה אשר צברתם, תוכלו לקבל תדפיס של מצב נקודות החובה במגוון דרכים: בעמדות שירות עצמי המפוזרות ברחבי הארץ, ניתן לגשת לאחד מסניפי משרד הרישוי, או באמצעות הטלפון או האינטרנט, אז על הנהג למלא טופס בקשה לקבלת תדפיס בדיקת נקודות תעבורה וזה יישלח אליו בדואר.

אולם, עדיף שלא להסתפק בכך: בשל משמעותה של שיטת הניקוד והענישה לה צפוי הנהג בשל עבירת התעבורה, כדאי להיוועץ עם עורך דין דיני תעבורה אשר יבחן את נסיבות המקרה ויחתור לתוצאה האופטימאלית ביותר, בין אם יהיה זה ביטול דוח תעבורה ובין אם מניעת הגשת כתב אישום אשר לו יכולות להיות השלכות משמעותיות כגון שלילת רישיון נהיגה ואף מאסר.

מחיקת נקודות ברישיון על ידי בדיקת נקודות תעבורה

נהגים רבים אינם מודעים לכך כי רישום נקודות תעבורה לא נותר לתמיד, אלא הוא נמחק וכך יכול כל נהג לפתוח דף חדש. אולם, מועד מחיקת נקודות ברישיון תלוי במספר הנקודות שצבר הנהג. כך למשל, מי שצבר עד 22 נקודות במשך שנתיים, נקודות אלו יימחקו בתום תקופה זו. אולם, אם צבר הנהג נקודות 22 נקודות ומעלה, תוקפן יהיה לארבע שנים, קרי, יוארך בכפל הזמן.

כמו כן חשוב לציין, כי אם הוטל על הנהג לבצע אמצעי תיקון, למשל, לעבור קורס נהיגה מונעת, בשל צבירת הנקודות, אם לא יבצע אותו, הנקודות לא תימחקנה גם אם חלף פרק הזמן כאמור. התבלבלתם? זה בסדר, מדובר בנושא מורכב ומשום זאת כדאי לפנות אל עורך דין לתעבורה אשר יעניק לכם הסבר מקיף וייעוץ משפטי כיצד עליכם להתנהל על מנת להביא למחיקת הנקודות.

נהיגה בפסילה

הסנקציה החריפה ביותר של שיטת הניקוד היא שלילת רישיון הנהיגה וזו מתרחשת כאמור כאשר בדיקת נקודות תעבורה מראה כי הנהג צבר 36 נקודות תעבורה לחובתו. כאשר נשלל רישיונו של נהג, הוא אינו רשאי על פי חוק לעלות על ההגה עד לתום תקופת השלילה, אולם הלכה למעשה, ישנם מקרים רבים של נהיגה בפסילה.

חשוב לדעת כי זוהי עבירת תעבורה שהעונש בגינה הוא עד 3 שנות מאסר בפועל ולכן נהג אשר נתפס על נהיגה בפסילה, זקוק לייצוג משפטי של עורך דין תעבורה. עורך הדין יעשה כל שביכולתו על מנת למזער את הנזק ולהביא לכך כי על הנהג יוטל מאסר על תנאי בלבד ולא מאסר בפועל.

נקלעת לבעייה תעבורתית? צריך עורך דין תעבורה לצידך בכל בעיית נהיגה בפסילה? צריך לבצע בדיקת נקודות תעבורה? השאר פרטים או התקשר עוד עכשיו לעורך דין תעבורה ניר שלום לקבלת ייעוץ משפטי אל תתמהמה!

טלפון: 077-9976882

מייל: Nirshalomlaw@gmail.com

בדיקת נקודות תעבורה
ניווטט מהיר בעמוד
טופס צור קשר
מאמרים קשורים
דילוג לתוכן