דיבור בטלפון בזמן נהיגה

דיבור בטלפון בזמן נהיגה (שימוש בטלפון שלא באמצעות דיבורית בזמן נהיגה) נחשבת לעבירה נפוצה מאוד. הנייד הפך בעשורים האחרונים לחלק בלתי נפרד מאיתנו ולפיכך קל מאוד להתפתות ולהשתמש בו בזמן נהיגה. ועם זאת, מדובר באחד הגורמים המובהקים ביותר לתאונות הדרכים ומכאן שכל שימוש בו נחשב לחמור ומסוכן. שוטר עצר אתכם וטען ששוחחתם בנייד? קיבלתם קנס? כך תפעלו:

מהו דו"ח דיבור בטלפון בזמן נהיגה?

דיבור בטלפון בזמן נהיגה הוא דוח מסוג ברירת משפט, הכולל 8 נקודות רישוי וקנס לתשלום בגובה 1,000 שקלים. הקנס והניקוד הגבוהים הם ביטוי לצורך של הרשויות ומערכת המשפט להרתיע נהגים מלתפעל את הנייד או להתרכז בו שעה שהם נוהגים ואם קיבלתם דו"ח בגין עבירה שכזו, תוכלו לשלם אותה או להגיש עבורה בקשה להישפט.

הגדרות תקנות התעבורה למכשירים סלולריים

הטלפון הנייד הוא מכשיר לצרכי תקשורת ובעל לחצני חיוג. תקנות התעבורה אוסרות לאחוז אותו, לקרוא ולשלוח ממנו מסרונים בזמן שהרכב מצוי בתנועה או להשתמש בו, אך מאפשרות שימוש באמצעות דיבורית בלבד. על הדיבורית לכלול התקן יציב שאיננו כולל מגע ידיים.

על פי החוק, גם אם נגעתם בטלפון ולו רק כדי לענות לשיחה, תעברו עבירת דיבור בטלפון בזמן נהיגה. באשר למענה לשיחה או שימוש בנייד בזמן עצירה בתמרור עצור, רמזור אדום או פקק, קיימת עדיין מחלוקת משפטית. שופטי בתי המשפט נוהגים לפרש "תנועת רכב" באופן משתנה ולכן ברוב יחידות התנועה המדיניות היא שלא לתת דו"ח בזמן שהרכב איננו בתנועה.

כך תתנהלו כששוטר עוצר אתכם

אם שוטר הבחין בנהג המבצע דיבור בטלפון בזמן נהיגה, עליו לשמור עמו על קשר עין עד לעצירתו בצד ולהתחיל בתיעוד כל מה שראה. תיעוד זה יופיע בחלקו המרכזי של הדו"ח, תחת נסיבות העבירה. לאחר מילוי הפרטים מטעמו, השוטר יבקש את תגובת הנהג ויתעד גם אותה.

מומלץ לדבר עם השוטר בצורה עניינית בלבד ולהימנע מכל ניסיון להתחמק מהדו"ח. תחינות ובקשות חבריות כמו "תוותר לי הפעם", "תתעסק בנהגים שמשתוללים על הכביש" או "מצטער, זו פעם ראשונה ואחרונה" לא יואילו לכם כאן. דברים אלו משמשים כהודאה מטעמו של הנהג והדבר יסב לו נזק במידה ויחליט להגיש בקשה להישפט.

דרכי הפעולה ברישום עבירות תעבורה מצד שוטרים הן במרביתן טכניות ולכן אם יש לכם אפשרות לתעד בווידאו את זמן מתן הדו"ח, השיחה עם השוטר, מקום העצירה, הרכב, מצב התנועה בפועל וכד', הדבר ישמש לזכותכם ויאפשר לכל עורך דין תעבורה שתפנו אליו להפריך את הטענות והפרטים האמורים בדו"ח בבית המשפט.

לשלם או להישפט?

אם קיבלתם דו"ח בגין דיבור בטלפון בזמן נהיגה, תוכלו לפעול באחת משתי הדרכים הבאות:

  1. לשלם את הדו"ח, כך שמעצם התשלום אתם מודים בעבירה שביצעתם וצוברים לחובתכם 8 נקודות במשרד הרישוי.
  2. להגיש בקשה להישפט בהתאם להוראות הרשומות בגב הדו"ח. על המשטרה לשלוח אליכם בתגובה לבקשה זימון לבית המשפט תוך שנה מיום שליחת המכתב. התיק ינוהל (רצוי שמטעם עורך דין תעבורה המתמחה בעבירות אלו) ובית המשפט יכריע לעניין האשמה והענישה. בחלק מהמקרים יהיה אפשר לסיים את התיק בהסדר טיעון הכולל הרשעה בעבירה קלה יותר ללא נקודות. במקרים משמחים יותר, ניתן אף להפחית את הקנס בצד עבירה זו.

צבירת נקודות הרישוי וחשיבותן

כל הרשעה בגין שימוש בטלפון בזמן נהיגה לרבות דיבור בטלפון בזמן נהיגה שלא דרך הדיבורית תחייב אתכם בצבירת 8 נקודות רישוי. נקודות אלו עשויות להצטבר לכדי סנקציות מנהליות הכוללות ביצוע קורסים ומבחני רישוי ואף שלילת רישיון נהיגה ממושכת. משרד הרישוי יכול להורות לנהגים להיבדק במכון הרפואי בנוסף.

אם קיימות לחובתכם נקודות רישוי, מומלץ להמתין עם תשלום הדו"ח ולהתייעץ עם עורך דין תעבורה מוביל. עורך הדין יוכל לבדוק את מצב הניקוד הקיים לכם במשרד הרישוי ולקבל החלטה מתאימה ומושכלת.

בקשה להישפט בגין דיבור בטלפון בזמן נהיגה

אם הנהג מעוניין להגיש ערעור על דוח משטרה ולהישפט במטרה לבטל את הדו"ח, עליו לדעת כי יש למצוא כשלים משפטיים בהתנהלותו של השוטר כבסיס לטענותיו. רק במקרים נדירים עבירות של החזקת טלפון בזמן נהיגה מתבררות כשגויות (הנהג לא ביצע את העבירה) או שיש בהן ספק משמעותי ולכן יזוכו בבית המשפט.

אם טיעוניו וטיעוני הסניגור של הנהג ייכשלו, בית המשפט ירשיע בגין החזקת טלפון בזמן נהיגה ועשוי להטיל ענישה חמורה יותר מזו שהייתה בקנס המקורי, כולל צבירת 8 הנקודות. מסיבות אלו, התייעצות וקבלת ייצוג משפטי מאת עורך דין תעבורה מוכשר, מנוסה ועתיר ידע ומוניטין מהווים פקטור חשוב בתיקים מסוג זה.

דיבור בטלפון בזמן נהיגה
ניווטט מהיר בעמוד
טופס צור קשר
מאמרים קשורים
דילוג לתוכן