בדיקת כשירות רפואית לנהיגה – הגשת ערר
הכל על התהליך של בדיקת כשירות רפואית לנהיגה
נהגים רבים אשר מתמודדים עצמאית מול המכון הרפואי לבטיחות בדרכים ולא פנו אל עורך דין תעבורה לקבלת ייעוץ וייצוג משפטי, סבורים ובטעות, כי בעת שלילת רישיון נהיגה, ידיהם כבולות עכב בדיקת כשירות רפואית לנהיגה שהתגלתה כשלילית.
ובכן, חשוב לדעת כי יש מה לעשות: הגשת ערר על החלטת המכון הרפואי לבטיחות בדרכים. את הערר יש להגיש תוך 30 יום מן המועד בו ניתנה החלטה על שלילת רישיון נהיגה והוא נדון בפני ועדה של 3 רופאים בבית החולים תל השומר.
קודם למועד הערר, ידאג עורך דין תעבורה לקבלת חוות דעת רפואיות אשר סותרות את חוות הדעת שעל בסיסן קיבלה ועדת המכון הראשונה את החלטתה על שלילת רישיון. ואכן, במקרים רבים, מצליח עורך דין לתעבורה להפוך את ההחלטה ולהשיב לנהג את רישיונו. עוד נוסיף כי גם אם הערר נדחה, ניתן להגיש במקרים מסוימים, ערעור לבית המשפט המחוזי.
רבים מכם בוודאי מכירים את המכון הרפואי לבטיחות בדרכים. זהו הגורם הממונה על כשירותם הפיזית והנפשית של נהגים וממליץ למשרד הרישוי על שלילת רישיון נהיגה במקרים שונים. מהם שלבי התהליך של גוף זה וכיצד עורך דין תעבורה יכול לסייע? בכך יעסוק המאמר שלפניכם.
הפנייה אל המכון הרפואי לבטיחות בדרכים
בשונה מהדעה הרווחת, המכון הרפואי לבטיחות בדרכים, אינו יוזם בדיקות, אלא שולח מסמכי זימון מהמכון הרפואי לבטיחות בדרכים לבדיקת כשירות רפואית לנהיגה לנהגים המופנים אליו. הגורם המפנה המרכזי הוא בית המשפט לתעבורה, אשר יכול להפנות נהג למכון הרפואי לבטיחות בדרכים מסיבות שונות, למשל, כאשר מדובר בנהג אשר בעל עבירות תנועה רבות או תאונת דרכים קטלנית, מי שהורשע בעבירה של נהיגה בשכרות וכיו"ב.
גורם נוסף המפנה נהגים לבדיקה אצל המכון הרפואי לבטיחות בדרכים הם רופאים, המחויבים לדווח על מטופל בעל בעיה רפואית, אשר בגינה הוא מהווה סיכון בכביש, כך למשל מי שסובל מאפילפסיה, בעיות ראייה או בעיות לב.
כמו כן, גם אנשים עם בעיות פסיכולוגיות שונות יכולים להיות מופנים אל המכון הרפואי לבטיחות בדרכים, על מנת לבחון האם מצבם הנפשי משפיע על נהיגתם עד כדי צורך לפסול את רישיונם. קיבלתם זימון לבדיקה? פנו אל עורך דין תעבורה אשר ייצג אתכם ויעשה כל שניתן כדי למנוע שלילת רישיון נהיגה.
הבדיקה במכון
כאשר מגיע הנהג אל המכון הרפואי לבטיחות בדרכים, הוא יעבור בדיקות רפואיות לרבות אצל פסיכולוגים במקרים בהם הסיבה להפניה היא מצב נפשי. כמו כן, לעיתים, יפנה המכון הרפואי לבטיחות בדרכים את הנהג לבדיקות נוספות במכונים אחרים או אצל רופאים אחרים, על מנת לגבש דעה עבור בדיקת כשירות רפואית לנהיגה.
עוד נוסיף כי יכול והנהג עצמו יתבקש להמציא מסמכים רפואיים, באשר למצבו. מומלץ מאוד שלא להגיע למכון הרפואי לבטיחות בדרכים ללא קבלת ייעוץ משפטי של עורך דין לתעבורה, אשר יסביר לנהג אודות ההליך וייעץ לו אלו מסמכים להגיש למכון, על מנת שאלו יתנו תמונה נכונה של מצבו ויפחיתו את הסיכוי כי המכון הרפואי לבטיחות בדרכים ימליץ על שלילת רישיון.
הליך שימוע במשרד הרישוי
לאחר סיום כל הבדיקות הדרושות, מגבשת הועדה הרפואית של המכון הרפואי לבטיחות בדרכים, המלצה האם הנהג כשיר לנהיגה, או האם סבורה היא כי הוא אינו כשיר ועל כן ממליצה היא על שלילת רישיון. לעניין זה נציין כי בדרך כלל, משך תקופת הפסילה היא עד כשנה. המלצתו של המכון הרפואי לבטיחות בדרכים מועברת למשרד הרישוי והנהג מוזמן לשימוע.
חשוב לציין כי במרבית המקרים, השימוע הוא פורמלי בלבד, היות שהלכה למעשה, משרד הרישוי נוטה לקבל את המלצות המכון הרפואי לבטיחות בדרכים. אולם, זהו אינו סוף פסוק! לא פעם, מחליט המכון הרפואי לבטיחות בדרכים על שלילת רישיון, כאשר בפועל, אין הצדקה לכך וכושר הנהיגה של הנהג תקין. על כן, כדאי לפנות אל עורך דין לתעבורה, אשר יבחן את נסיבות המקרה ואם סבר כי נעשה עוול לנהג בהחלטה זו, יגיש ערר.
נקלעת לבעייה תעבורתית? צריך עורך דין תעבורה לצידך בכל בעיית נהיגה בפסילה? זומנת לבדיקת כשירות רפואית לנהיגה? השאר פרטים או התקשר עוד עכשיו לעורך דין תעבורה ניר שלום לקבלת ייעוץ משפטי אל תתמהמה!
טלפון: 077-9976882
מייל: Nirshalomlaw@gmail.com