זומנת לחקירה במשטרה? פנה אל עורך דין תעבורה
חקירה במשטרה איננה סיטואציה נעימה כלל, אולם חשוב מכל, היא עלולה להסתיים בכתב אישום בגין עבירת תעבורה. לכן, אם זומנת לחקירה במשטרה, פנה אל עורך דין תעבורה אשר ישמור על זכויותייך ויפעל לסגירת התיק ללא העמדה לדין או יחתור להסדר טיעון מקל.
חקירה במשטרה – הקדמה
נהג החשוד בעבירת תעבורה, יכול ויוזמן לחקירה במשטרה, כאשר מטרתם של החוקרים היא לאתר ראיות נגדו ולבסס את כתב אישום בגין העבירה בה הוא נחשד. לצורך כך, משתמשים חוקרי המשטרה בטקטיקות שונות אשר נועדו להביא את הנהג לכדי הפללה עצמית. כך למשל, ניהול שיחת חולין עם הנהג, מה שנהוג לכנות בעגה המקצועית, שיחת מסדרון.
במצב זה, הנהג סבור כי החקירה טרם החלה והוא אינו ער לכך כי דבריו יכולים לצאת מהקשרם ולשמש כראיה לביסוס האישום נגדו. דרך נוספת להתל בנהג החשוד, היא לא להיענות לבקשתו להיוועץ עם עורך דין תעבורה ולנסות לשכנעו כי אם הוא חף מפשע, הרי שאינו זקוק לייצוג. בפועל, ייצוג מקדים במסגרת חקירת משטרה הוא קריטי ויכול להשפיע באופן מהותי ביותר על גורל התיק.
מניעת העמדה לדין או אישום מופחת
כאשר עורך דין תעבורה מייצג נהג במסגרת חקירה במשטרה, שאיפתו הראשונה היא כמובן להביא לסיום החקירה וסגירת התיק ללא העמדה לדין. מטרה זו תושג בכל מיני אמצעים, בהתאם לנסיבות המקרה הספציפי. כך למשל הפרכת אמינותן של הראיות שיש בידי החוקרים כנגד הנהג, היה וישנן, או שכנוע חוקרי המשטרה כי אין עניין לציבור בהגשת כתב אישום בנסיבות דנן. ויובהר, ללא ייצוג משפטי, הסיכוי להימנע מכתב אישום הוא נמוך מאוד, מן הטעם כי הנהג איננו בעל ידע משפטי ויכול אפוא בקלות רבה ליפול בלשונו ולהביא להפללה עצמית, אשר תבסס כתב אישום נגדו.
כאשר לא ניתן למנוע העמדה לדין, עורך דין תעבורה יפעל לגיבוש הסדר טיעון עם רשות התביעה, על מנת שיוטל על הנהג עונש קל יותר, מאשר היה מוטל על ידי בית המשפט. כך למשל במסגרת עסקת טיעון, יכול עורך דין תעבורה למנוע את שלילת רישיון הנהיגה של הנהג, או לקצר את משכה באופן ניכר. דוגמא נוספת, בעבירות שדינן מאסר, יפעל עורך דין תעבורה להמיר את המאסר בפועל במאסר על תנאי בלבד או עבודות שירות, בהתאם לסוג העבירה ונסיבותיה.
ייצוג בפני המרב"ד
במקרים רבים, במקביל או לאחר סיומו של ההליך המשפטי כאמור, מקבל הנהג זימון של המכון הרפואי לבטיחות בדרכים, אשר במסגרתו הוא נדרש לעבור בדיקות רפואיות ו/או פסיכולוגיות וזאת כדי לבדוק את כשירותו לנהיגה. המכון הרפואי לבטיחות בדרכים, אשר בשמו המלא נקרא המכון הרפואי לבטיחות בדרכים, מזמן נהגים לבדיקות אלו בהתאם לדרישת משרד הרישוי, המשטרה וגורמים אחרים.
באלו מקרים מקבלים נהגים זימון להגיע למשרדי המכון הרפואי לבטיחות בדרכים? בין היתר לאחר תאונת דרכים, כאשר הנהג הורשע בעבירות תעבורה שונות, במקרה של ליקוי רפואי וכיו"ב. לאחר סיום ההליך, תקבע הועדה הרפואית של המרב"ד, האם לדעתה כשיר הנהג להמשך נהיגה או לא. כמו כן, בסמכותו של גוף זה להמליץ על הותרת רישיון הנהיגה בתוקף בכפוף לתנאים מסוימים.
היות שלרוב, משרד הרישוי מקבל את המלצתו של המכון הרפואי לבטיחות בדרכים, מומלץ מאוד שלא להתמודד מול גוף זה באופן עצמאי, אלא לפנות אל עורך דין תעבורה, המתמחה בייצוג נהגים מול המכון הרפואי לבטיחות בדרכים. לא אחת, נשלל רישיון הנהיגה של נהג ללא הצדקה ממשית לכך ולו היה מיוצג הוא על ידי עורך דין מקצועי, תוצאה זו הייתה נמנעת.
במסגרת הליווי המשפטי מול המכון הרפואי לבטיחות בדרכים, דואג עורך דין תעבורה, בין היתר, לקבלת תיעוד רפואי המשקף באופן אמיתי ומדויק את מצבו הפיזי/נפשי של הנהג, כך שהמכון הרפואי לבטיחות בדרכים יתקשה לעמוד מול מסמכים אלו ולטעון כי הנהג אינו כשיר לנהיגה. היה והמלצתו תהיה בכל זאת פסילת רישיון, יגיש עורך דין תעבורה ערר על החלטתו לוועדת העררים היושבת בתל השומר.
זומנת לחקירה במשטרה? צריך ייצוג בפני המכון הרפואי לבטיחות בדרכים? נקלעת לבעייה תעבורתית? נהיית מעורב בתאונת דרכים? השאר פרטים או התקשר עוד עכשיו לעורך דין תעבורה ניר שלום לקבלת ייעוץ משפטי אל תתמהמה!