כמה זמן אחרי שתיית אלכוהול מותר לנהוג

אז כמה זמן אחרי שתיית אלכוהול מותר לנהוג? כל הפרטים כאן

שתיית אלכוהול ידועה כגורם המשבש את שיקול הדעת ולכן שתייה בסמוך לנהיגה עשויה להיות מסוכנת מאוד. ועם זאת, כאשר נהג שותה בכמות מתונה ואיננו יוצא מיד לנהיגה, לא בהכרח שהדבר יוביל לכתב אישום ולעונשים נגדו. לכן חשוב להבין מה החוק אומר בדיוק כדי להימנע ממצב מסכן חיים ומענישה חמורה ולהבהיר באופן גורף כמה זמן אחרי שתיית אלכוהול מותר לנהוג.

הקשר בין אלכוהול ונהיגה

האיסור על שתייה ונהיגה נובע מסיבות ברורות למדי: אלכוהול גורם לטשטוש המשפיע על שיקול הדעת ועל השליטה מאחורי ההגה, כך שהנהג עשוי להיות בלתי מרוכז, ערני או מהיר תגובה מספיק לתרחישים בלתי צפויים שנמצאים על הכביש. ועם זאת, קשה להפריד בין תרבות השתייה במפגשים חברתיים ומשפחתיים ולכן חשוב לדעת כמה זמן אחרי שתיית אלכוהול מותר לנהוג וגם להבין מהי הכמות שהחוק מתיר שתימצא בדמו של הנהג בעת הנהיגה ומה דינו אם יחרוג ממנה.

העונשים בגין נהיגה בשכרות

נהג שמתיישב מאחורי ההגה ויוצא לנהיגה לאחר ששתה אלכוהול בכמות גבוהה מהמותר בחוק, עשוי למצוא את עצמו מואשם בעבירת נהיגה בשכרות וצפוי לעונשים מחמירים וכבדים לרבות פסילת רישיון של שנתיים לפחות, מאסר על תנאי וקנס כספי, לצד מספר "עונשים" שרירותיים לעבירה זו כמו פסילה מנהלית והחרמת הרכב בידי קצין משטרה למשך 30 ימים, עשר נקודות רישוי ושליחת הנהג למכון הרפואי לבטיחות בדרכים במטרה לבדוק את כשרותו לקבל מחדש את רישיון הנהיגה.

עונש על נהיגה בשכרות ברמה חמורה יותר יחול כאשר מדובר בעבירה שניה או שלישית של הנהג ובמסגרתה יעמוד עונש הפסילה על ארבע שנים וייתכן גם ריצוי של עונש מאסר בפועל אם מדובר במקרה חוזר וחמור ביותר. על מנת להימנע מכל אלו, חשוב להבין כמה זמן אחרי שתיית אלכוהול מותר לנהוג.

בחוק מצויה עבירה נוספת ועניינה נהיגה תחת השפעת אלכוהול – זוהי עבירה קלה הנושאת ב-3 חודשי פסילת רישיון ובמקרים מסוימים ניתן להמיר אליה את עבירת השכרות במטרה לסיים את התיק בעונש קל ביותר.

אז כמה זמן אחרי שתיית אלכוהול מותר לנהוג?

כמות האלכוהול המותרת אמנם נקבעת בחוק בערכים מספריים מובהקים, אך אין לדעת כמה מתוכה מצוי בגופו של אדם ששתה, מאחר והדבר תלוי במשתנים רבים כמו משקל, מגדר, קצב חילוף החומרים ואפילו רמת לחץ הדם של הנהג.

החוק מגדיר שתיית אלכוהול "מותרת" כמנה עד שתי מנות אלכוהול, מה שהביא למסקנה ציבורית רווחת בנוגע לכך שניתן לשתות שליש בירה, כוס יין או שוט וודקה או וויסקי ללא חשש. אלא שהחוק איננו קובע את סוג האלכוהול, אלא רק את הכמות המותרת שמשתנה מנהג לנהג.

מאחר וזו הכמות שמשנה ולא סוג האלכוהול, החוק גם נמנע מלקבוע כמה זמן אחרי שתיית אלכוהול מותר לנהוג ולכן ההנחיה הגורפת היא להמתין כשעתיים-שלוש אחרי מנת אלכוהול אחת, אם כי השאיפה המדינית היא למנוע כל קשר אפשרי בין שתייה ונהיגה. כאשר כמות האלכוהול נמהלת במים, היא עשויה לדלל את ריכוז האלכוהול ולזרז את הפגת השפעתו בזמן קצר יותר. במקרה כזה ובהנחה והנהג שתה משקה אחד בלבד, מומלץ להמתין לפחות כשעה טרם תחילת הנהיגה.

אם נלגמו מספר משקאות אלכוהוליים (שניים ומעלה), יש להמתין 3-5 שעות לפני הנהיגה. בהמתנה זו מומלץ לשתות משקאות קלים או מים, לאכול ארוחה קלה ולנוח.

כמות האלכוהול המותרת בחוק

על מנת להרשיע ולהטיל עונש על נהיגה בשכרות לנהג מסוים, עליו להימצא באחד משלושה מצבים: 1) הנהג שתה אלכוהול בזמן הנהיגה או בעת שהיה ממונה על הרכב. 2) בגופו של הנהג נמצאו סמים או תוצרי חילוף חומרים של סמים. 3) כאשר ריכוז האלכוהול בדמו של הנהג גבוה מהריכוז הקבוע בחוק.

ריכוז האלכוהול הקבוע בחוק עומד על 240 מק"ג בליטר אוויר נשוף, או על 50 מ"ג ב-100 מ"ל דם. חשוב לציין כי האכיפה של עבירות נהיגה בשכרות מתחילה מכמות של 290 מק"ג בליטר אוויר נשוף או 100 מ"ג בבדיקת דם. ריכוז האלכוהול "המותר" שונה בתכלית כאשר מדובר בנהגים חדשים/ צעירים/ מקצועיים (נהגים ברכב ציבורי או ברכב כבד) ועומד על 50 מק"ג בליטר אוויר נשוף או 10 מ"ל דם בלבד, דהיינו שיואשמו בעבירת נהיגה בשכרות בעבור כל כמות ולכן אין כאן כל צורך בשאלה כמה זמן אחרי שתיית אלכוהול מותר לנהוג.

גם אם התנהגתם באחריות – שתיתם במתינות וביררתם כמה זמן אחרי שתיית אלכוהול מותר לנהוג, עדיין קיים סיכוי שתואשמו בעבירת נהיגה בשכרות. אם זומנתם למשפט ורישיונכם נפסל מנהלית – פנו בהקדם אל עורך דין תעבורה ניר שלום. עורך הדין מספק ייעוץ וייצוג הן לנהגים שנבדקו ונמצאו שיכורים והן לנהגים שהביעו סירוב לבדיקת שכרות.

הסתייעות בעורך דין המתמחה בדיני תעבורה ובעבירות אלכוהול ונהיגה בפרט, משפרת משמעותית את הסיכויים למיצוי מהיר של ההליך הפלילי בכפוף לענישה מופחתת ככל הניתן ומבלי שיווצרו השלכות משמעותיות לגבי רישיון הנהיגה.

כמה זמן אחרי שתיית אלכוהול מותר לנהוג
ניווטט מהיר בעמוד
טופס צור קשר
מאמרים קשורים
דילוג לתוכן