אז כמה מותר לשתות ולנהוג, כל התשובות כאן:
כמה מותר לשתות ולנהוג?
ידוע לכולנו כי נהיגה תחת השפעת אלכוהול היא מסוכנת ועל כן אסורה על פי חוק. במאמר זה נסביר כמה מותר לשתות ולנהוג, מהי הענישה בגין עבירה זו ומדוע חשוב להיוועץ עם עורך דין תעבורה במקרה שכזה.
בדיקת שכרות מתבצעת בשתי דרכים, באמצעות מכשיר הינשוף ובאמצעות בדיקת דם. על כן, רף האלכוהול המותר הוא כדלקמן: עד 240 מיקרוגרם של אלכוהול בליטר של אוויר נשוף (הלכה למעשה מוגשים כתבי אישום רק כאשר הכמות הנה 290 מיקרוגרם ומעלה שכן המשטרה מודה שיש 20% סטייה). לחילופין, אם בדיקת השכרות נעשתה באמצעות בדיקת דם, הרף הנו עד 50 מיליגרם ל100 מיליליטר דם.
חשוב מאוד לציין – לנהג מתחת לגיל 24, נהגים חדשים, נהגי משאיות וכו׳- רמת האלכוהול המותרת בנהיגה נמוכה יותר באופן משמעותי: ריכוז אלכוהול עד 50 מיקרוגרם בלבד בליטר של אוויר נשוף, או ריכוז אלכוהול של עד 10 מיליגרם ל100 מיליליטר דם.
מהו העונש שנקבע בחוק?
שלילת רישיון נהיגה היא העונש העיקרי בגין נהיגה בשכרות, כאשר המחוקק קבע עונש פסילה מינימאלי של שנתיים לפחות ובמידה שהנהג ביצע עבירה זו והורשע בה בשנה קודמת, מדובר על לא פחות מפסילה של ארבע שנים. אולם התייעצות עם עורך דין המתמחה בדיני תעבורה וייצוג משפטי בהליך, יכולה להביא לתוצאה אחרת לגמרי, למשל, שלילת רישיון נהיגה לתקופה של חודשים בודדים.
הכיצד זה ייתכן? עורך דין לתעבורה בוחן לעומק את ראיות התביעה, את הסיבות לאירוע ואת נסיבותיו האישיות של הנהג. במקרים רבים, מתגלים פגמים מהותיים בתיק התביעה המביאים לביטול האישום. לחילופין, נסיבות מקלות כגון העדר עבר תעבורתי, או רמת אלכוהול שעברה רק במעט את הרף החוקי, יכולות להביא להסדר טיעון מקל.
גרימת מוות ברשלנות
כאמור מעלה, הענישה בגין נהיגה תחת השפעת אלכוהול היא שלילת רישיון נהיגה. עם זאת, כאשר העבירה גרמה ל- תאונת דרכים קטלנית, אין הדבר מסתכם בכך, אלא הנהג חשוף לעונשי מאסר כבדים. לעניין זה מבחינים בין עבירת ההריגה, אשר העונש בגינה הוא עד 20 שנות מאסר לבין גרימת מוות ברשלנות, אשר הענישה בגינה הוא בין 6 חודשי מאסר ועד 3 שנים.
כאן עולה עוד יותר החשיבות של התייעצות עם עורך דין, אשר יציג נימוקים מבוססים בפני התובע או בית המשפט, מדוע אין מקום להטיל מאסר בפועל על הנהג, אלא מאסר על תנאי בלבד או עבודות שירות. לעניין זה נבהיר כי חשוב מאוד לפנות לעורך דין המתמחה בדיני תעבורה ובעל ניסיון רב בייצוג נהגים במקרים אלו.
למה כדי להתייעץ עם עורך דין תעבורה?
כל עבירה של נהיגה בשכרות חושפת את הנהג לעונש של שלילת רישיון נהיגה, כאשר החוק היבש מדבר על פסילה של שנתיים לפחות. היה ועבירה זו גרמה לתאונת דרכים קטלנית, ישנו סיכוי כי יוגש נגד הנהג כתב אישום בגין גרימת מוות ברשלנות אשר בגינה יכול ויוטל עליו עונש מאסר בפועל. על מנת למזער את הנזק מההליך המשפטי הצפוי, חייב הנהג לפנות אל עורך דין לענייני תעבורה שהוא גם בוחן תאונות דרכים מיד עם קרות העבירה. עורך הדין יעניק לנהג ייעוץ משפטי כבר בשלב החקירה במשטרה, ידריך וילווה אותו, כך תימנע אפשרות של הפללה עצמית.
כמו כן, לא פעם, מעורבות מוקדמת של עורך הדין, יכולה למנוע מלכתחילה הגשת כתב אישום. כאשר לא ניתן להשיג תוצאה זו, השלב הבא הוא גיבוש עסקת טיעון מקלה עם התביעה. במסגרתה למשל, ישלל רישיונו של הנהג לתקופה קצרה בלבד, הרחוקה שנות אור מעונשי הפסילה שבחוק ואם מדובר על גרימת מוות ברשלנות, יפעל עורך הדין למניעת עונש מאסר בפועל ותחת זאת ריצוי עבודות שירות או מאסר על תנאי בלבד.
נקלעת לבעייה תעבורתית? נתפסת נוהג בשכרות? רוצה לדעת כמה מותר לשתות ולנהוג? השאר פרטים או התקשר עוד עכשיו לעורך דין תעבורה ניר שלום לקבלת ייעוץ משפטי אל תתמהמה!
טלפון: 077-9976882 מייל: Nirshalomlaw@gmail.com
השמעת המאמר לכבדי ראייה