כמה נקודות זה שלילה? המדריך המלא

כמה נקודות זה שלילה? הסנקציה הקשה ביותר בעקבות צבירת נקודות היא שלילה של רישיון הנהיגה, ועל כן חשוב לדעת מהו רף הנקודות שנקבע. אז כמה נקודות זה שלילה? האם יש הבדל בין נהג וותיק לנהג חדש? והאם ניתן לפעול למניעת שלילת הרישיון עקב צבירת הנקודות הללו? להלן התשובות לכל השאלות הללו.

על מנת להילחם במספר תאונות הדרכים והעלייה בכמות הנפגעים בהן, מנהיגה המדינה את מה שקרוי "שיטת הניקוד". בשיטה זו נצברות נקודות שליליות עבור עבירות התנועה שמבוצעות ובמידה והסך עובר סף מסוים, לא יחודש רישיון הנהיגה באופן אוטומטי ללא חובת ביצוע של מספר פעולות מלבד תשלום האגרה.

למה צריך לדעת כמה נקודות זה שלילה?

אנשים רבים כלל אינם מבינים איך ענייני שלילת רישיון נהיגה קשורים אליהם ולמה בכלל חשוב שידעו כמה נקודות זה שלילה ואת הניקוד עבור כל עבירה ספציפית. ובכן, תתפלאו לגלות עד כמה עניין השלילה הוא דבר שיכול לקרות לכל אחד מאיתנו, שכן מספיק להיתפס על עבירה דוגמת דיבור בסלולר בזמן נהיגה או עבירת מהירות ועקיפה מסוכנת, ומיד עוברים את רף הנקודות ומתחילים להסתבך (את טבלת הניקוד המלאה ניתן למצוא באתר משרד הרישוי).

על כן חשוב להיות תמיד מודעים למספר הנקודות שלנו וככל שהמצב קרוב יותר למספר הנקודות שטומנות בחובן שלילה, כך צריך להיזהר. כמו כן מומלץ מאוד להתקשר עם עורך דין תעבורה מנוסה על מנת לנסות להפחית את מספר הנקודות או לבטל את הניקוד של העבירה הנוכחית שביצענו. הנקודות נצברות עבורנו במסופי משרד הרישוי בהתאם לסוג העבירה וההתייחסות אליהן נעשית באופן הבא:

  • במידה ועוברות שנתיים מיום ביצוע העבירה האחרונה ועד 20 נקודות קיימות, הנקודות נמחקות לחלוטין ומתחילים ספירה חדשה.
  • במידה ומדובר בצבירת 22 נקודות, הן תימחקנה לאחר כ- 4 שנים.
  • מי שמגיע ל- 36 נקודות במשך שנתיים, רישיונו יישלל למשך כ- 3 חודשים והוא מחויב לעבור מבחן תיאוריה על מנת לחדש את רישיונו.
  • מי שצובר 36 נקודות זכות פעם שנייה בתקופה של 6 שנים או צבר 72 נקודות, רישיונו יישלל ל- 9 חודשים והוא יחויב במעבר טסט, תיאוריה ובדיקה רפואית כתנאי לחידוש הרישיון.

ואם לרגע חשבתם לנהוג בזמן השלילה מתוך תקווה שלא תיתפסו, דעו לכם כי נהיגה בשלילה נחשבת לאחת מעבירות התעבורה החמורות ביותר, כזאת שטומנת בחובה עונש של עד 3 שנות מאסר בפועל.

כמה נקודות זה שלילה? ההבדלים בין נהג צעיר לוותיק

רבים נוטים לחשוב כי ישנם הבדלים בין כמה נקודות זה שלילה עבור נהגים צעירים לעומת ותיקים, והאמת היא שאין שום הבדל בשיטת הניקוד. כלומר, מעל 36 נקודות צבורות מתחילות סנקציות של שלילת רישיון זמנית לשני סוגי הנהגים. מה שכן חשוב להיות מודעים אליו הוא שישנם הבדלים מבחינת רף הנקודות שבו מתחילות הסנקציות.

למשל, נהגים חדשים שמגיעים ל- 12 נקודות צבורות תקפות, מוזמנים באופן מיידי לעבור קורס בסיסי לנהיגה נכונה. בנוסף יש לשים לב כי ישנן עבירות תעבורה שונות שבגינן נהגים צעירים יכולים להגיע מהר יותר לצבירת נקודות שמחייבת שלילת רישיון. אחת מן העבירות הללו הינה נהיגה בשכרות, שכן תנאיי הסף שקבעה המדינה לגבי רמת האלכוהול בדם לעבירה זו נמוכים משמעותית בין נהג עד גיל 24 לבין נהג וותיק (50 לעומת 290 מק"ג בבדיקת ינשוף).

רישיונכם נשלל? החשיבות של עורך דין לדיני תעבורה

אם הגעתם לרף 36 הנקודות ורישיונכם נשלל מכם, אל תתיחסו לכך כאל עובדה גמורה, אלא פשוט התקשרו עם עורך דין לתעבורה שבקיא ברזי החוק. עורך דין מנוסה יכול לנצל סיטואציות ועובדות שונות לטובתכם ולהביא לביטול חלק מהנקודות, מה שיחזיר לכם את הרישיון בחזרה. עורך הדין יכול לפעול במספר מישורים:

  • ביטול דוח התנועה – אתם יודעים כמה נקודות זה שלילה ובכל זאת קיבלתם דוח שיגרום לכם לעבור את הרף? באמצעות עורך דין איכותי תוכלו להגיש ערעור ולדרוש לבטלו. ביטול הדוח יכול להתבצע על סמך הוכחה שהוא ניתן שלא בהתאם לנהלים המקובלים או לחלופין, כאשר מוכח כי הנהג לא ביצע שום עבירה (או שלא ניתן להוכיח שהוא כן).
  • לחפש טעויות במשרד הרישוי – לעיתים משרד הרישוי מעניק ניקוד יתר לנהגים בגין טעויות רישום. ניתן לפעול למען תיקון הטעות בהליכים משפטיים נכונים ובכך למנוע שלילת רישיון.
  • העברת הדוח – עורך דין מקצועי יכול לפתוח בהליך שבסיומו ה- "בעלות" על הדוח תועבר לאדם אחר, כל עוד הוא מצהיר על כך שהוא זה שביצע את העבירה (מתאים לעבירות מהירות שנקלטו ע"י מצלמות).

בנוסף, תמיד ניתן לטעון כי נסיבות המקרה חייבו את הנהג לבצע עבירה, מה שיילקח בחשבון לצד ההיסטוריה התעבורתית שלו, מידת חומרת העבירות והסמיכות ביניהן. עורך דין מקצועי ידע להעלות את כל הטיעונים הללו, ועל כן אסור להסס וחשוב לפנות אליו.

כמה נקודות זה שלילה
ניווטט מהיר בעמוד
טופס צור קשר
מאמרים קשורים
דילוג לתוכן