מצלמות מהירות חוזרות לעבוד

ברחבי המדינה פזורות מאות מצלמות מהירות מסוג א-3, המהוות אמצעי מרכזי של אכיפת מהירות מופרזת. לפני כשנה לערך, נתנה הפרקליטות הוראה למשטרה לחדול משימוש במצלמות מהירות בשל אי אמינותן, בעקבות פסק דין בבית המשפט לתעבורה בעכו.

אולם, שימו לב כי בימים אלו שבו המצלמות לעבוד לאחר שהתקבלה חוות דעת חדשה בדבר מהימנותן על ידי הטכניון. מה הוביל להשבתת מצלמות מהירות ולהפעלתן החוזרת? ומהי המשמעות של כל זה עבור נהגים שקיבלו דוח בגין נסיעה מעל המהירות המותרת?

מה חשוב לדעת על מצלמות מהירות כיום?

מצלמות מהירות הקיימות כיום הינן מצלמות דיגיטליות אשר האיכות שלהן גבוהה מאוד. הצבע של המצלמות הוא כתום ועל כן נהגים יכולים לזהות את המצלמות המוצבות בדרך. מדובר על מצלמות מהירות אשר מזהות בצורה ברורה מאוד את לוחית הזיהוי של רכבים וכן, הן מסוגלות לקלוט בעדשות שלהן מספר רב של רכבים גם בכבישים שיש בהם כמה נתיבים.

ישנן מצלמות מהירות אשר יכולות לצלם רכבים משני כיווני הנסיעה וחלק גדול מאותם מצלמות מהירות ממוקמות בצמתים ובכבישים עירוניים, אך מלבד המצלמות הממוקמות בצמתים ובכבישים עירוניים ניתן למצוא גם מצלמות המוצבות ברמזורים אשר מטרתן היא לזהות האם נהגים עוברים באור אדום. מדובר על מצלמה אשר מתפקדת גם כמצלמת מהירות שכן היא מודדת את המהירות שבה מגיעים רכיבים לרמזור.

נתוני הצילום של מצלמות מהירות

מצלמות מהירות מסוגלות להעביר את נתוני הצילום שלהן למאגר משטרתי תוך פרק זמן קצר מאוד על מנת לצמצם את טענת ההתיישנות אשר בגינה לא פעם נהגים יוצאים ללא עונש בשל עבירת מהירות אותה עברו. מכיוון שמצלמות המהירות כיום הן משוכללות מאוד, הרי שאם נתפסת בגין נהיגה במהירות מופרזת הרי שחשוב מאוד שתפנה אל עורך דין תעבורה מקצועי ומנוסה שיסייע לך להתמודד עם ההשלכות.

מדוע הושבתו מצלמות מהירות?

במשך שנים רבות, עורכי דין לתעבורה טענו שוב ושוב בפני המשטרה, הפרקליטות ובפני בתי המשפט לתעבורה, כי אמינותן של מצלמות המהירות א-3 מוטלת בספק. ואכן, ישנם מקרים בהם משימתם צלחה ונהגים שייצגו זוכו מן העבירה והדוחות שקיבלו בגין מהירות מופרזת בוטלו.

אולם, היה זה מאבק פרטני וסיזיפי בכל מקרה מחדש וברבים מן המקרים עמדה העבירה על כנה. המצב השתנה לאחר מאבק משפטי ארוך בו הצליחו להוכיח כי בידי המשטרה אין למעשה חוות דעת מקצועית, הקובעת כי המצלמות מהימנות וכי תוצאותיהן מדויקות כך שניתן להסתמך עליהן ברמה המשפטית שכן לא בוצע כל ניסוי.

זאת בין היתר לאחר שנחשף כי מכון התקנים בשעתו, העניק תו תקן למצלמות המהירות על סמך בדיקות שכלל לא נערכו. בהתאם לזאת, הורתה הפרקליטות למשטרה להשעות את השימוש המצלמות וכך במשך תקופה מסוימת לא הונפקו דוחות מהירות ממצלמות אלו.

חזרתן של מצלמות מהירות

לאור האמור לעיל, המהווה ללא ספק מחדל קשה ומקומם, המשטרה נדרשה אפוא לפנות לגורמים מקצועיים אשר יערכו בדיקות ויחוו דעתם בדבר תקינות המצלמות ומהימנותן במישור המשפטי. לעניין זה חשוב לציין כי לכספי המדינה נכנסו במהלך השנים, מיליארדי שקלים כתוצאה מגביית קנסות בגין דוחות המהירות הללו ואף הובילו אל שלילת רישיון נהיגה של נהגים רבים.

למלאכת בדיקת מהימנות המצלמות נדרשו מהנדסי הטכניון ואכן, לפני מספר חודשים, הודיעה המשטרה כי אלו העבירו לידיה דוח המאשר כי מדידת המהירות של המצלמות מדויקת וכי היא עומדת בדרישות המופיעות בהמלצות הבינלאומיות של סוג מצלמות זה.

בעקבות זאת, נתנה הפרקליטות את אישורה לשוב ולהפעיל את מצלמות המהירות, אשר יהפכו שוב לאמצעי אכיפה משמעותי של עבירת מהירות מופרזת. עתה עולה השאלה, מהו דינם של כל אותם דוחות מהירות שניתנו בעבר ומה למעשה צריך כל נהג לעשות, עם קבלת דוחות תנועה מהמשטרה.

חשוב מאוד לדעת שישנם לא מעט מקרים שבהם למרות העובדה שנהג קיבל דוח בשל מצלמות אלטקרוניות משוכללות אשר דיווחו על מהירות לא מותרת שבה נהג, הרי שעדיין ניתן לתקוף את הדו"ח אשר האדם קיבל בבית המשפט ועל כן, רצוי מאוד שלא לשלם באופן מיידי כל דו"ח המתקבל בשל דיווח של מצלמת מהירות, אלא לבחון את הדברים ורצוי באמצעות עורך דין תעבורה מקצועי ומומחה בתחומו.

בסופו של דבר, חומרת הענישה והגברת המצלמות הם דברים אשר ניתן לראות ביתר שאת בשנים האחרונות ועל כן, יש לדעת שניתן למצוא פרצות באמצעות עורך דין מנוסה בתחום.

עבירות שניתן לאכוף באמצעות מצלמות

בהתאם לחוק, ישנן כמה עבירות מהירות המסווגות למספר קטגוריות, כאשר כל קטגוריה נושאת בצדה ענישה בהתאם לחומרת העבירה: המהירות המותרת בדרך עירונית היא עד 50 קמ"ש במידה ואין תמרור המורה אחרת. נהג אשר נהג 20 קמ"ש מעל המותר בדרך זו צפוי לקנס כספי ללא נקודות. במידה ונהג ב30 קמ"ש מעל המותר יקבל קנס כספי גבוה יותר בתוספת 8 נקודות ובמידה ונהג מעל 30 קמ"ש מהמהירות המותרת הוא יקבל הזמנה לבית המשפט לצורך דיון בעונשו ו10 נקודות צבירה לחובתו.

המהירות בדרך בינעירונית היא עד 80 קמ"ש במידה ואין גדר הפרדה ו90 קמ"ש במידה ויש גדר הפרדה וזאת כאשר אין תמרור אשר מורה אחרת. בדרך מהירה המהירות המותרת היא עד 110 קמ"ש אלא אם יש תמרור המורה אחרת. מהירות העולה מעל המותר תגרור בצידה קנס כספי ונקודות בהתאם לרמת המהירות שהנהג נהג בה.

כלומר, בכל מקרה שבו נהג נתפס על ידי מצלמה נוהג במהירות מעל המותר באותו הכביש, הוא צפוי לתת על כך את הדין, בהתאם לכביש שבו נהג ובהתאם למהירות שבה נהג. חשוב מאוד לדעת שבשל האכיפה המשמעותית כיום בתחום המצלמות, הגברת המצלמות בדרכים שונות והענישה, לא מעט נהגים נתפסים בגין נהיגה במהירות העולה על המהירות המותרת בחוק.

בכל מקרה שבו הגיע דו"ח מהירות בגין מצלמה, בטרם משלמים אותו או בטרם מגיעים לבית המשפט במידה וזומנתם לבית המשפט, חשוב מאוד לפנות לעורך דין אשר יבחן את המקרה ואת הנסיבות המקלות ובהתאם לכך, ידע כיצד להתנהל הן מול בית המשפט והן בהתאם לדו"ח שהתקבל. עורך דין תעבורה מקצועי ומנוסה יכול לבקש ערעור על דוח משטרה ואף לבטל דו"ח תנועה שהתקבל בגין מצלמה וכן את צבירת הנקודות ועל כן, בהחלט לא כדאי להתפשר במקרים שכאלה על עורך דין פחות טוב.

נקלעת לבעייה תעבורתית? זומנת לבדיקה במכון? רישיונך כבר נפסל? השאר פרטים או התקשר עוד עכשיו אל עורך דין תעבורה ניר שלום לקבלת ייעוץ משפטי אל תתמהמה!

טלפון: 077-9976882 

מייל: Nirshalomlaw@gmail.com 

מצלמות מהירות
ניווטט מהיר בעמוד
טופס צור קשר
מאמרים קשורים
דילוג לתוכן