עונש על נהיגה בפסילה? יש סיכוי להיכנס למאסר!

מהו העונש על נהיגה בפסילה ?

בכל עבירת תעבורה, כדאי לקבל ייעוץ משפטי של עורך דין מומחה, על מנת שהנהג יקבל את העונש הקל ביותר שניתן. אולם, במקרה של נהיגה בפסילה, ישנה חשיבות רבה עוד יותר לייצוג משפטי של עורך דין תאונות דרכים, היות שהנהג חשוף לעונש מאסר בפועל. נהגת בפסילה? אל תשתהה ופנה מיידית לעורך דין.

בין אם סיבת הפסילה היא בשל נהיגה בשכרות ובין אם היא בשל צבירת נקודות, הגנה משפטית הולמת, יכולה במקרים רבים למנוע את עונש המאסר בפועל ולהמירו בעונשים קלים יותר כגון מאסר על תנאי, פסילת הרישיון לתקופה נוספת וקנס כספי.

הידעת? נהיגה בפסילה חושפת אותך לעונש מאסר של עד 3 שנים. אם נקלעת למצב שכזה, אתה זקוק להגנה משפטית של עורך דין תאונות דרכים, אשר יעשה כל שניתן כדי להמיר את עונש המאסר בפועל לעונשים קלים יותר.

מי יכול להורות על פסילת רישיון?

פסילת רישיון הנהיגה היא סנקציה נפוצה למדי בישראל וישנם שלושה גורמים שונים, אשר מוסמכים להפעילה. ראשית, ישנו בית המשפט, אשר רשאי להורות על פסילת רישיונו של נהג, לאחר הרשעה בעבירת תעבורה. תקופת הפסילה יכולה להיות קצרה או ממושכת, בהתאם לחומרת העבירה ונסיבות המקרה.

הגורם השני המוסמך לעניין זה הוא קצין משטרה. כאן מדובר בפסילה מנהלית הקצובה בזמן וזו יכולה להיות לתקופה מקסימאלית של 30 יום. מתי רשאי קצין משטרה להורות על שלילת הרישיון? בעת מעצרו של נהג בגין נהיגה בשכרות למשל. הגורם השלישי אשר יכול להורות על פסילת רישיון, הוא משרד הרישוי במקרים המנויים בחוק. כך למשל בעת צבירה של 36 נקודות בשל עבירות תעבורה, ישלל רישיון הנהיגה למשך 3 חודשים. חשוב לציין כי ייצוג של עורך דין תאונות דרכים יכול למנוע במקרים רבים את פסילת הרישיון או לקצר באופן משמעותי את העונש על נהיגה בפסילה.

מאסר בפועל של עד 3 שנים

נהיגה בפסילה נתפסת בעיני המחוקק כעבירה חמורה של אי כיבוד שלטון החוק ופגיעה בבטחון הציבור. אי לכך, קבע המחוקק לעבירה זו עונש מאסר של עד 3 שנים. אולם, האם על כל נהג אשר נתפס נוהג בפסילה, יוטל בהכרח עונש מאסר? הדבר תלוי בשני גורמים: טיבו של הייצוג המשפטי ונסיבות העבירה.

ייצוג משפטי מקצועי של עורך דין תעבורה מנוסה ומקצועי, יכול למנוע בתיקים רבים את עונש המאסר. תחת זאת, להביא את רשויות התביעה במסגרת הסדר טיעון, או בית המשפט בשלב גזירת העונש, להטיל על הנהג עונשים קלים יותר כגון מאסר על תנאי ופסילת הרישיון לתקופה נוספת.

ומה בדבר נסיבות העבירה? מטבע הדברים, לאלו יש חשיבות רבה מאוד. ככל שמדובר באדם ללא עבר תעבורתי קודם או כאשר קיימות במקרה הנדון נסיבות מקלות, למשל, כי מדובר בהפרה חד פעמית של הוראת הפסילה, הרי שעורך הדין יוכל להציג בפני הגורמים הרלוונטיים את הטיעונים הללו ולמנוע את עונש המאסר.

נהיגה בקלות ראש

כאשר מדברים על נהיגה בפסילה, חשוב מאוד להתייחס גם לסוגיה של נהיגה בקלות ראש. זוהי עבירת תעבורה שאינה מוכרת לרוב הציבור משום שמדובר בעבירה כללית. זוהי מעין עבירת סל

אשר ניתן להגיש כתב אישום בגינה בסוגים שונים של מקרים. זאת כל עוד יכולה רשות התביעה להוכיח כי נסיבות העניין מעידות על קלות דעת מצדו של הנהג. כך למשל במקרה של נהיגה בשכרות, נהיגה תחת השפעת סמים ומהירות מופרזת, ניתן להגיש במקביל גם כתב אישום בגין נהיגה בקלות ראש.

הענישה בגין עבירה זו יכולה גם היא להגיע לכדי עונש מאסר, על כן ישנה חשיבות רבה לפנייה אל עורך דין תאונות דרכים, אשר ינסה קודם כל למנוע את הגשת כתב האישום על ידי הבהרת נסיבות המקרה ואם הדבר אינו מתאפשר יחתור להסדר טיעון מקל ללא עונש של מאסר בפועל.

נקלעת לבעייה תעבורתית? נתפסת נוהג בפסילה? רוצה לדעת מה העונש על נהיגה בפסילה? השאר פרטים או התקשר עוד עכשיו לעורך דין תעבורה ניר שלום לקבלת ייעוץ משפטי אל תתמהמה!

טלפון: 077-9976882

מייל: Nirshalomlaw@gmail.com

עונש על נהיגה בפסילה
ניווטט מהיר בעמוד
טופס צור קשר
מאמרים קשורים
דילוג לתוכן