נהיגה תחת השפעת אלכוהול

אחת ההשלכות האפשריות של נהיגה בשכרות היא פסילה מנהלתית. מדובר על שלילת רישיון נהיגה על ידי קצין משטרה לתקופה של עד 90 יום וזאת עוד בטרם הוגש כתב אישום נגד הנהג בגין נהיגה תחת השפעת אלכוהול. מהו הליך הפסילה המנהלית? האם ניתן להימנע מסנקציה זו והאם יש מה לעשות כאשר הוטלה פסילה מנהלית על הנהג בגין נהיגה תחת אלכוהול?

אישום סעיף של נהיגה תחת השפעת אלכוהול

לקציני משטרה בדרגת מפקח ומעלה, נתונה סמכות להורות על פסילת מנהלית במקרים שונים וביניהם, כאשר עולה חשד כי בוצעה עבירה חמורה, כגון נהיגה בשכרות או נהיגה תחת השפעת אלכוהול. עת נעצר נהג ובוצעה לו בדיקת שכרות, אשר הראתה כי כמות האלכוהול בגופו גבוהה מן המותר בחוק, הוא יוזמן לשימוע אצל קצין משטרה וזה כאמור מוסמך לפסול את רישיון הנהיגה שלו לתקופה של בין 30 ועד 90 יום.

במסגרת הליך השימוע, צריכה להינתן לנהג האפשרות לטעון מדוע יש להימנע משלילת רישיונו, על קצין המשטרה לשקול את הדברים ולקבל החלטה. יובהר כי אי עריכת שימוע, כמו גם שימוע למראית עין אשר במסגרתו לא ניתנה הזדמנות נאותה לנהג להשמיע את טענותיו, יכולה להביא לביטול ההחלטה לפסילה מנהלית.

פסילה מנהלית בגין נהיגה תחת השפעת אלכוהול

חשוב להבין כי אף כאשר בדיקת הינשוף איתרה אצל הנהג רמת אלכוהול מעל המותר בחוק, אין משמעות הדבר בהכרח כי תוטל על הנהג פסילה מנהלית. כל עוד לא מדובר בתאונה קטלנית, לקצין המשטרה נתון שיקול הדעת להחליט בכל מקרה ומקרה האם להורות על שלילת הרישיון בגין נהיגה תחת השפעת אלכוהול.

על כן ייצוג משפטי מקצועי של עורך דין תעבורה יכול למנוע את הפסילה המנהלית. עורך הדין המייצג את הנהג בהליך השימוע יציג בפני קצין המשטרה את כל הטיעונים הרלוונטיים ובזכות הידע המשפטי וניסיונו המקצועי, יכול הוא לשכנע את השוטר אין כל הצדקה במקרה דנן לשלול את רישיונו של הנהג.

האם חייב הנהג להיות מיוצג על ידי עורך דין לענייני תעבורה בשימוע? הנהג יכול להופיע לבדו, אולם היות שהעניין נתון לשיקול דעתו הבלעדי של הקצין והוא אינו מחויב לקריטריונים מוגדרים, הסיכוי למניעת הפסילה ללא ייצוג משפטי של עורך דין תעבורה, הוא קטן מאוד.

הגשת בקשה לביטול ההחלטה

רישיונכם נשלל בפסילה מנהלית עקב נהיגה בשכרות? אל תוותרו כי יש מה לעשות. עורך דין תעבורה יוכל להגיש מטעמכם בקשה לביטול הפסילה המנהלית  ולא פעם בקשות אלו מתקבלות והנהג מקבל חזרה את רישיונו. בקשה זו תוגש לבית המשפט ובמסגרה, יפרט עורך דין לענייני תעבורה את הטיעונים המצדיקים את ביטול החלטתו של קצין המשטרה, למשל:

  1. לא ניתנה זכות השימוע: היה ולא נערך לנהג שימוע כלל, או כי מדובר היה בשימוע למראית עין, בו לא ניתנה לנהג למעשה זכות הטיעון, הרי שנפל פגם בהליך הפסילה המנהלית ויש לבטלה.
  2. העדר אשמה: עורך דין תעבורה יכול להציג טיעונים לכך כי יש ספק באשמתו של הנהג בעבירה של נהיגה בשכרות ועל כן אין הצדקה לשלול את רישיונו בשלב זה.
  3. הנהג אינו מסוכן: מטרתה של הפסילה המנהלית היא להגן על בטחון הציבור ועל כן עורך דין תעבורה יפעל להראות לבית המשפט כי מידת המסוכנות של הנהג היא נמוכה ואין הצדקה אפוא לפסילת רישיון.
  4. העדר עבר תעבורתי: כאשר מדובר על נהג זהיר שלא ביצע עבירות תנועה בעבר, גם נתון זה ישמש עורך דין לענייני תעבורה כטיעון לביטול הפסילה המנהלית.
  • נקלעת לבעייה תעבורתית? נתפסת על נהיגה תחת השפעת אלכוהול? השאר פרטים או התקשר עוד עכשיו לעורך דין תעבורה ניר שלום לקבלת ייעוץ משפטי אל תתמהמה!

טלפון: 077-9976882

מייל: Nirshalomlaw@gmail.com

נהיגה תחת השפעת אלכוהול
ניווטט מהיר בעמוד
טופס צור קשר
מאמרים קשורים
איך לעבור בדיקת ינשוף

בדיקת ינשוף

בדיקת ינשוף הינה בדיקה המשמשת את משטרת התנועה לאבחון רמת ריכוז האלכוהול בדם באמצעות מכשיר

קרא עוד
דילוג לתוכן