רישיון לחולי אפילפסיה

אילו תנאים צריך כדי להוציא רישיון לחולי אפילפסיה?

מחלת האפילפסיה היא אחד הגורמים שבגינם מופנים נהגים לבדיקת כשירות במסגרת המכון הרפואי לבטיחות בדרכים. במקרים רבים, מחליט גוף זה על שלילת רישיון, גם כשאין הצדקה לכך. קבלת ליווי מקצועי של עורך דין תעבורה, יכולה למנוע במקרים רבים תוצאה זו ולכן, אם קבלת הזימון, כדאי לפנות לייעוץ משפטי.

רישיון לחולי אפילפסיה?

טרם נצלול אל תהליך שלילת רישיון נהיגה אצל חולי אפילפסיה וחשיבות הליווי המשפטי של עורך דין לתעבורה, ראשית נשיב לשאלה, האם אוכלוסיה זו רשאית בכלל להחזיק ברישיון נהיגה. ובכן התשובה היא בחיוב! אדם הלוקה באפילפסיה רשאי לנהוג על רכב פרטי וציבורי, אם עומד הוא בתנאים שנקבעו.

כך למשל, נהיגה ברכב פרטי מותרת כאשר חלפה שנה ללא התקף, הנהג נמצא תחת השגחה רפואית ובדיקת EEG הייתה תקינה. כמו כן, מי שחווה התקף אפילפסיה חד פעמי, אך לא אובחן כלוקה במחלה, רישיון לחולי אפילפסיה הינו דבר אפשרי וכל חולה אפילפסיה יכול בלהחזיק ברישיון נהיגה לרכב פרטי ובלבד שעברה חצי שנה ללא התקף. נהיגה ברכב ציבורי, דורשת תנאים מחמירים יותר המשלבים מספר שנים ללא התקף, טיפול תרופתי וכיו"ב. יצוין כי חולי אפילפסיה אינם רשאים לנהוג על אוטובוס.

חובת הדיווח למכון הרפואי לבטיחות בדרכים

המכון הרפואי לבטיחות בדרכים מזמן נהגים לבדיקות כשירות לנהיגה לאחר שקיבל דיווח על הצורך בכך. כאשר מדובר על מצב רפואי, מגיע הדיווח לרוב מהרופא המטפל, אשר מחויב על פי חוק לדווח למרב"ד על כל ליקוי אשר עלול להשפיע על כושר הנהיגה.

אחת הדוגמאות השכיחות לכך היא מחלת האפילפסיה, המובילה את המכון הרפואי לבטיחות בדרכים לקבוע שלילת רישיון, גם כאשר אין הצדקה לכך. כך למשל כאשר מדובר בנהג אשר חווה מה שנחשד התקף אפילפטי אך למעשה לא היה כזה, כאשר ישנו התקף בודד, אשר אינו מגבש אבחנה של אפילפסיה וכיו"ב. על מנת למנוע מן המרב"ד להמליץ למשרד הרישוי על שלילת רישיון, על הנהג להיות מיוצג על ידי עורך דין תעבורה.

חשיבותו של הייצוג המשפטי כאשר מדובר ברישיון לחולי אפילפסיה

שלילת רישיון פוגעת מאוד באיכות החיים ולא פעם מהווה הנהיגה אף חלק אינטגרלי מפרנסתו של אדם. על מנת להימנע מתרחיש זה, עם קבלת הזימון מהמכון הרפואי לבטיחות בדרכים, יש לפנות אל עורך דין תעבורה בנושא רישיון לחולי אפילפסיה, אשר יעשה כל שניתן כדי למנוע שלילת רישיון. עורך הדין ידאג לקבלת התיעוד הרפואי הרלוונטי ובתוך כך יפנה לרופא מומחה לצורך כתיבת חוות דעת, אשר תבהיר כי הנהג אינו חולה באפילפסיה, או כי הוא לוקה בה אך מצבו מאוזן.

היה וקבע המכון הרפואי לבטיחות בדרכים כי הנהג אינו כשיר לנהיגה והמליץ אפוא על שלילת רישיון, יגיש עורך דין לתעבורה, ערר לועדה הרפואית המוסמכת ויציג בפניה את הפגמים שנפלו בהחלטת המרב"ד באשר לשלילת רישיון.

כיצד בוחרים עורך דין לתעבורה?

חולה באפילפסיה? היה לך התקף חד פעמי? אם קיבלתם זימון מהמכון הרפואי לבטיחות בדרכים, אל תתמודדו עם זה לבד ופנו לקבלת ייצוג משפטי. על מנת לקבל את השירות הטוב ביותר ולהגדיל את הסיכוי שלכם לשמירת הרישיון, יש לשכור את שירותיו של עורך דין תעבורה המתמחה בייצוג נהגים מול המכון הרפואי לבטיחות בדרכים.

העוסקים בתחום זה זמן רב ובאופן שוטף, מכירים היטב את התנהלותו של גוף זה ויודעים כיצד למקסם את הסיכוי לקבלת התוצאה הרצויה, קרי, שמירת רישיון הנהיגה. כמו כן, אם יש צורך בהגשת ערר על החלטת הועדה הרפואית הראשונה, יידע עורך דין תעבורה, כיצד לבסס ערר מנומק היטב, לאתר את הפגמים שנפלו בקביעתה של הועדה הראשונה ולהגדיל את הסיכוי להפוך את ההחלטה ולהשיב לנהג את רישיונו.

צריך עזרה בנושא רישיון לחולי אפילפסיה? צריך עורך דין תעבורה לצידך בכל בעיית תעבורה?צריך ייעוץ משפטי לפני חקירה? השאר פרטים או התקשר עוד עכשיו לעורך דין תעבורה ניר שלום לקבלת ייעוץ משפטי אל תתמהמה!

טלפון: 077-9976882

מייל: Nirshalomlaw@gmail.com

רישיון לחולי אפילפסיה
ניווטט מהיר בעמוד
טופס צור קשר
מאמרים קשורים
מכשיר הממלז

מכשיר הממל"ז

מכשיר הממל"ז, מד מהירות לייזר, הינו אחד מבין מגוון מכשירי האכיפה האלקטרוניים שמשמשים את משטרת

קרא עוד
מכשיר הדבורה

מכשיר הדבורה

מכשיר הדבורה (Bee) הינו אחד מבין מגוון מדי המהירות האלקטרוניים שמשמשים את משטרת התנועה לצורך

קרא עוד
דילוג לתוכן