תשלום דוח משטרה

קיבלתם דרישת תשלום דוח משטרה. האם כדאי לשלם את הדוח? והיכן בדיוק משלמים? מהן הזכויות המאפשרות לכם לטעון לביטולו? ואיפה בודקים האם יש לכם דוחות תעבורה נוספים? במאמר זה נדון בכל אפשרויות התשלום ואי התשלום של דוחות תנועה ממשטרת ישראל.

תשלום דוח משטרה מלווה בהשלכות שצריך להכיר

נסעתם ברכב ולפתע עצר אתכם שוטר שטען כי לא עצרתם להולך רגל לפני מעבר חציה. כעת הוא נותן לכם דוח משטרה שאותו עליכם לשלם בתוך 90 ימים. אבל רגע לפני שאתם ממהרים לבצע תשלום דוח משטרה הפעם, כדאי לבדוק מהן החלופות שאתם רשאים על פי חוק להשתמש בהן.

ראשית, נבחן את אפשרות התשלום עצמה. עליכם לדעת כי ברגע שבוצע תשלום דוח משטרה, הדבר נחשב כהודאה בעבירה ולכן מצטברות לחובתכם גם הנקודות שלה. על פניו, נהג שצבר דוח או שניים לא "יספוג" פגיעה ולכן הוא יוכל לשלם. הבעיה תגיע כמובן מאוחר יותר, כאשר דוחות נוספים יתווספו לחובתו וכעת התשלום שלהם עלול לצבור נקודות באופן שמורה על פסילת רישיון ממשרד הרישוי.

כך לדוגמה, מגיעים נהגים רבים לעורכי הדין עם דוח על טלפון נייד שכבר ניתן לאחר כמה דוחות עם נקודות וכעת 8 הנקודות שבו עלולות להפעיל את פסילת הרישיון בהתאם לשיטת הניקוד החדשה. מכך ניתן להבין שדי אפילו בשלוש עבירות בעלות ניקוד גבוה כדי לגרום לפסילה למשך שלושה חודשים מלאים.

בקשה לביטול דוח ששולם (בנסיבות חריגות)

את הדוח ניתן לשלם בכרטיס אשראי או דרך בנק הדואר במזומן. התשלום מהווה הודאה בביצוע העבירה ובנקודות שלה. יחד עם זאת, ישנם מקרים חריגים שבהם צריך לדרוש בביטול תשלום דוח משטרה, כמו למשל כאשר הקנס כבר שולם אך כעת התברר לכם שאדם אחר שנהג ברכב ביצע את העבירה, או ששילמתם את הקנס על שמו של אדם אחר מבלי ששמתם לב כי אותו רכב רשום על שם צד ג' שסופג את הנקודות בעצמו. נסיבות כאלו מצריכות מכם לפנות לעורך דין תעבורה ולערוך תצהיר שיוגש יחד עם הבקשה לביטול.

המרה או הסבת דוחות משטרה

עד כה דנו באפשרויות שסביב תשלום דוח המשטרה והשלכות התשלום וכעת ניגש לאפשרויות הנוספות. אופציה אחת היא לבקש להמיר את הדוח באזהרה, אם קיימת האפשרות לעשות זאת. כאשר מדובר בנהג חברה או בתאגיד שקיבלו את הדוח, ניתן להסב אותו על שם החברה ולהימנע מנקודות הרישוי (חברות אינן יכולות לצבור נקודות ולכן כל עוד הן אינן חושפות את הנהג ומסבות על שמו את הדוח, כל שנותר הוא לשלם את הקנס ללא החשש מהודאה באשמתו של מי מהעובדים).

הגשת בקשה להישפט

אפשרות נוספת היא להגיש מעין ערעור על דוח משטרה, קרי הגשת בקשה להישפט. יש לעשות זאת בתוך 90 ימים מקבלת הדוח, אחרת הזכות תאבד. הבקשה להישפט איננה חקירה במשטרה, אלא פעולה שתניב תאריך לדיון בבית המשפט ובו יצטרך הנהג להציג טיעונים משפטיים והוכחות לכך שאיננו אשם בעבירה המיוחסת. על כל פנים, מומלץ להימנע מייצוג עצמאי מול שופט ועורך דין מהתביעות המשטרתיות שבקיאים מכם בחוק ובפסיקה ולקבל ייצוג מאת עורך דין תעבורה בקיא ומנוסה לתחום העבירה.

עורך דין תעבורה טוב גם ידע מבעוד מועד האם כדאי להגיש מלכתחילה בקשה להישפט ולעמוד למשפט על אותה העבירה, או שעדיף לשלם את הקנס הפעם ולהימנע מכך. ישנם מקרים שבהם מתעורר זעמו של בית המשפט על נהגים שפועלים בקטנוניות מול דוחות שניתנו להם בגין אשמתם המובהקת ולכן פוסקים קנסות כספיים מוגדלים והוצאות בגין בזבוז זמנו היקר של בית המשפט. יחד עם זאת, מקרים אחרים עשויים להצליח עד כדי ביטול מוחלט של דבר העבירה ומחיקת הנקודות של אותו דוח ללא כל הוצאה נוספת.

אם חלף המועד להישפט ולא הגשתם בקשה מתאימה אך גם לא שילמתם את הדו"ח, הקנס שקיבלתם יוכפל וכעת תאלצו לבצע תשלום דוח משטרה בשיעור של 150% מהקנס המקורי (גובה הסכום ההתחלתי + תוספת 50%). אם תמשיכו שלא לשלם, תתווסף בכל חצי שנה ריבית של 5% לגובה הקנס.

בירור דוח משטרה

כדי לבדוק אם יש לכם דוחות תנועה שייתכן שממתינים לשליחה או שטרם שולמו, יש לחייג לאגף התנועה של משטרת ישראל (מפנ"א – מרכז פניות נהגים ארצי) במספר הטלפון 110 ולהזדהות באמצעות מספר תעודת זהות. יחידת התנועה עוסקת באפשרויות כמו תשלום דוח משטרה, בקשות להישפט ודוחות תנועה.

אפשרות נוספת לבירור דוחות היא דרך האתר – www.police.gov.il. תשלום דוח משטרה ניתן לבצע גם דרך המרכז לגביית קנסות הפועל אוטומטית 24/7 בטלפון 35592*.

בדיקת דוחות ונקודות מתאפשרת דרך רשות הרישוי באמצעות קבלת "טופס כחול" המפרט את מצב הנקודות הקיים. את הטופס ניתן לקבל דרך האתר של משרד הרישוי או בעמדת הטפסים הממשלתית המותקנת בסניפי הסופר פארם השונים בכפוף לתשלום 10 שקלים.

תשלום דוח משטרה - 01

  • איך מבצעים תשלום דוח משטרה?

לפי תעודת זהות באתר מפנ"א, באמצעות כרטיס אשראי. תשלום זה יחייב בתהליך אימות של רישיון הנהיגה או כתובת מעודכנת.

  • קיבלתי נקודות על דוח שלא ביצעתי ושלא נשלח אליי. מה עושים?

קיימות מספר עילות שמציעים החוק והפסיקה לנושא הזה, שאפשר להוכיח באמצעותן שהדוח מעולם לא התקבל או נשלח ולכן לא קיבלתם הזדמנות להתגונן מפניו. יש לפנות לעורך דין תעבורה להתייעצות בנושא.

תשלום דוח משטרה
ניווטט מהיר בעמוד
טופס צור קשר
מאמרים קשורים
דילוג לתוכן