מתי צריך עורך דין דיני תעבורה?

מתי נדרש עורך דין דיני תעבורה?

עורך דין תעבורה מטפל בקשת רחבה של עבירות. חלקן מסתכמות בקנס כספי נמוך, אולם אחרות מלוות בנקודות תעבורה, אפשרות של שלילת רישיון נהיגה וכן עונש מאסר. במקרים אלו ישנו הכרח לקבל ייצוג משפטי מקצועי על מנת להביא לביטול כתב האישום או להמתקת העונש.

עורך דין דיני תעבורה – מתי חייב ייצוג?

אמנם בכל סיטואציה משפטית נכון לקבל ייעוץ משפטי, אך בכל הנוגע לעבירות תעבורה, חשוב להבחין בין מומלץ לבין הכרחי. אם קיבלתם קנס כספי נמוך בשל אי חגירת חגורת בטיחות, אשר אינו מלווה בנקודות תעבורה, טוב יהיה אם תיוועצו עם עורך דין טרם תשלום הקנס, אך לא ייגרם לכם נזק אם לא תעשו כן. אולם, ככל שמדובר בעבירות הנושאות עונשים משמעותיים כגון שלילת רישיון נהיגה ובוודאי מאסר, אתם מוכרחים לקבל ייצוג משפטי.

נהיגה בשכרות או מהירות מופרזת למשל, הן עבירות שבגינן יכול בית המשפט לפסול את רישיונכם לתקופה ארוכה. חמור מזאת, ישנן עבירות טרגיות כגון גרימת מוות ברשלנות או עבירת הריגה, אשר יכולות להסתיים במאסר. במקרים אלו, מוכרח הנהג להיות מיוצג על ידי עורך דין דיני תעבורה אשר ינסה להביא למחיקת כתב האישום או לכל הפחות בהמרתו לאישום קל יותר.

נקודות תעבורה – זה לא צחוק

מלבד שלילת רישיון נהיגה או עונש מאסר, ייצוג משפטי של עורך דין דיני תעבורה הוא חיוני ביותר היכן שהנהג נחשד או מואשם בביצוע עבירה אשר בגינה יצטברו לחובתו נקודות תעבורה. נהגים רבים אינם מבינים את משמעותן של הנקודות הללו ועל כן לא פונים לייעוץ משפטי וחבל. צבירת נקודות מעל סכום מסוים, תשלח את הנהג אל קורס נהיגה אשר אי ביצועו מוביל להתליית רישיון הנהיגה עד לביצוע הקורס. מלבד הטרחה שבדבר, הרי שהנהג יידרש לשלם עבור הקורס ולעיתים אף להפסיד שעות עבודה על מנת להגיע למפגשים.

חמור מכך, נהג אשר צבר 36 נקודות, רישיונו ייפסל לשלושה חודשים. על כן, בכל עבירת תעבורה, חשוב לשים לב מהן ההשלכות שלה. אף אם קיבלתם קנס שלא אכפת לכם לשלם, בדקו האם מלבד הסנקציה הכספית, מתלוות לעבירה נקודות תעבורה. אם התשובה היא בחיוב, כדאי מאוד שתיוועצו עם עורך דין לתעבורה, אשר ינסה להביא לביטול הקנס, על מנת שלא תצברו סך של נקודות תעבורה לחובתכם אשר יוביל לסנקציות חמורות כגון שלילת רישיון כאמור.

גרימת מוות ברשלנות

אין ספק כי חשיבותו הרבה ביותר של עורך דין דיני תעבורה היא כאשר הנהג חשוף לעונש מאסר. שלילת חירותו של אדם אינה עניין של מה בכך וכאן יש הכרח מובהק לייצוג משפטי. אחת הדוגמאות לכך היא העבירה של גרימת מוות ברשלנות. זהו מצב שבו בשל חוסר תשומת לב מספקת בכביש, התרחשה תאונה ואדם איבד את חייו. החוק בישראל מבקש להרתיע את הציבור מפני עבירה זו ועל כן קבע לה עונש מאסר בפועל מינימאלי של 6 חודשים ועד 3 שנים.

אולם, ישנם מקרים בהם יכול עורכ דין דיני תעבורה למנוע את מאסרו של הנהג ולהביא לכך כי ייגזרו עליו עבודות שירות בלבד. כך למשל כאשר נסיבות העבירה מעידות על רשלנות קלה, כאשר הנהג ללא עבר תעבורתי קודם, ישנן נסיבות אישיות מקלות וכיו"ב.

נציין כי ישנם מקרים קשים אף יותר בהם הנהג מואשם בהריגה, עבירה אשר העונש המירבי בגינה הוא 20 שנות מאסר. אז תפקידו של עורך הדין יהיה לנסות ולהמיר את האישום החמור הזה בעבירה של גרימת מוות ברשלנות.

נקלעת לבעייה תעבורתית? גרימת מוות ברשלנות או תאונת דרכים עם נפגעים, צריך עורך דין תעבורה לצידך בכל בעיה תעבורתית אתה חייב להתייעץ עם עורך דין דיני תעבורה! השאר פרטים או התקשר עוד עכשיו לעורך דין תעבורה ניר שלום לקבלת ייעוץ וייצוג משפטי הכי טוב שאפשר אל תתמהמה!

טלפון: 077-9976882

מייל: Nirshalomlaw@gmail.com

עורך דין דיני תעבורה
ניווטט מהיר בעמוד
טופס צור קשר
מאמרים קשורים
דילוג לתוכן