כאשר אדם נוהג בעת שנשלל רישיונו, הוא מבצע עבירה של נהיגה בפסילה. החוק בישראל קובע עונש מאסר של עד 3 שנים בגין עבירה זו ועל כן, ישנה חשיבות רבה מאוד לפנייה לייצוג משפטי הולם.
נהיגה בפסילה
הסמכות לשלול את רישיון הנהיגה נתונה לשלושה גורמים: בית המשפט, קצין משטרה ומשרד הרישוי. פסילה על ידי בית המשפט היא סנקציה המוטלת במסגרת גזר דין לאחר שהורשע נהג בעבירת תעבורה, או לחילופין, כאשר זהו עונש מוסכם אליו הגיעו הצדדים במסגרת עסקת טיעון. פסילת הרישיון על ידי קצין משטרה הנה פסילה מנהלית.
זו מתרחשת כאשר נהג נעצר על ידי שוטר בשל ביצוע עבירת תעבורה חמורה (כגון נהיגה בשכרות, נהיגה במהירות מופרזת) והוא מובא לשימוע בפני קצין משטרה, אשר רשאי להורות על שלילת רישיון לתקופה מוגבלת. פסילת הרישיון על ידי משרד הרישוי נעשית כאשר נהג צבר 36 נקודות בשל ביצוע עבירות תנועה שונות ומשך השלילה הנו 3 חודשים.
נהיגה בפסילה- אחת מעבירות התעבורה החמורות
חשוב מאוד לדעת שנהיגה בזמן שנשלל רישיונו של האדם נחשבת כיום לאחת מעבירות התעבורה החמורות ביותר בדיני התעבורה. חומרת העבירה נובעת מההפרה עצמה. נהג אשר בוחר לנהוג למרות ששללו את רישיונו פוגע בסדרי השלטון.
ידוע כי עבור הסדר הציבורי יש צורך שכלל האוכלוסייה לרבות אוכלסיית הנהגים על הכביש, תציית לחוקים של הגופים הרשמיים שמטרתם היא לשמור על החוק. נהג אשר מפר את חובת הציות לחוק מערער את הלגיטימיות של משרד הרישוי, משטרת ישראל ובתי המשפט לשמירה על החוק ועל כן, הגופים הללו מתייחסים לעבירת נהיגה בזמן שלילה לעבירה חמורה מאוד.
בהתאם לסעיף 67 בפקודת התעבורה אדם אשר נפסל מלהחזיק רישיון נהיגה והודיעו לו על כך באפן רשמי אך נמצא בכל זאת נוהג עובר על עבירה של נהיגה בזמן פסילה.
לעבירת נהיגה בזמן פסילה ישנם שלושה רכיבים עיקריים: פסילה מלהחזיק רישיון נהיגה, הודעה על דבר הפסילה ונהיגה ברכב בזמן הפסילה. מדובר על שלוש רכיבים שלא פעם קל מאוד להוכיח.
כך לדוגמא: אם רישיונו של האדם נשלל בהליך משפטי שבו הוא היה נוכח, הרי שניתן להוכיח באופן חד משמעי שהאדם ידע על כך שרישיונו נשלל לפרק זמן כזה או אחר ובכל זאת בחר לנהוג למרות השלילה של רישיונו.
אולם, ישנם מקרים מסובכים יותר שבהם יותר קשה להוכיח את כל שלושת הרכיבים המדוברים בשל העובדה שהאדם לא נכח במשפטו מכל סיבה ועוד. במקרים שיש מקום לערער על אחד מהרכיבים הללו, חשוב מאוד לבחור עורך דין תעבורה מקצועי ומנוסה אשר ימצא סדקים שיאפשרו להקל על עונשו של אדם הנתפס נוהג בשלילה ואף לצאת ללא עונש כלל. בכדי שזה אכן יקרה, יש צורך לבחור בעורך דין תעבורה מקצועי מאין כמותו
נהיגה בפסילה: מהי הענישה בגין עבירה זו?
בשונה מעבירות תעבורה רבות אחרות, אשר העונש בגינן הנו קנס כספי ו/או נקודות, נהיגה בפסילה, חושפת את הנהג לעונש מאסר של עד 3 שנים. המחוקק בחר להחמיר בענישה בעבירה זו מתוך הנחה כי פסילת הרישיון נעשתה כדי להגן על שלום הציבור ואי ציות לה מהווה זלזול בשלטון החוק.
אולם לעניין זה חשוב להדגיש כי בית המשפט איננו מחויב לגזור עונש מאסר בגין נהיגה בפסילה. החוק נתן בידי בית המשפט את שיקול הדעת לקבוע מהי הענישה ההולמת והוא רשאי אפוא לגזור על הנהג קנס כספי, פסילת הרישיון למשך תקופה נוספת, מאסר על תנאי וכיו"ב.
לשם כך זקוק הנהג לייצוג משפטי מקצועי, במסגרתו יציג עורך דין תעבורה את כל טענות ההגנה הרלוונטיות למקרה ויביא לזיכוי מן העבירה או לעונש מופחת כאמור וללא כל עונש מאסר בגין העבירה.
פנייה אל עורך דין תעבורה
כאמור מעלה, נהיגה בפסילה חושפת את הנהג לעונש מאסר של עד 3 שנים, אולם ייצוג משפטי הולם יכול במקרים רבים למנוע סנקציה חמורה זו. עורך דין ניר שלום, הוא מבכירי עורכי הדין בתחום התעבורה ושמו הולך לפניו כאחד הסנגורים הטובים בתחום.
עורך דין ניר שלום ייצג נהגים רבים בעבירה זו של נהיגה בזמן פסילה ובשל ההגנה המשפטית שהעניק להם, זיכה רבים מן העבירה או הביא לענישה קלה יותר, בזכות טיעוניו, החל מפגמים ראייתיים בתיק התביעה וכלה בנסיבות האישיות של הנהג המצדיקות הקלה בענישה.
נקלעת לבעייה תעבורתית? נהיגה בפסילה, חושפת את הנהג לעונש מאסר של עד 3 שנים! השאר פרטים או התקשר עוד עכשיו לניר שלום עורך דין תעבורה לקבלת ייעוץ משפטי ללא תשלום. אל תתמהמה!
טלפון:077-9976882 מייל: Nirshalomlaw@gmail.com