ערעור על משפט תעבורה

ערעור על משפט תעבורה- מה יכול לקרות בו?

לערכאת הערעור, קרי, בית המשפט המחוזי, נתונה הסמכות לקבל את הערעור המוגש לה או לדחות אותו, באופן מלא או חלקי ונסביר. נהג הורשע בבית המשפט לתעבורה והוא מערער הן על עצם ההרשעה שלו והן על חומרת העונש שנגזר עליו. ערכאת הערעור יכולה לדחות את הערעור כולו, קרי, להותיר את פסק דינו של בית המשפט לתעבורה על כנו.

מנגד, בסמכותה, לקבל את הערעור במלואו, כלומר, לבטל את הרשעת הנהג, לזכותו מן העבירה ולפיכך גם העונש שהוטל עליו בטל. ישנה גם אפשרות שלישית והיא כי קבלת הערעור באופן חלקי.

כך למשל, בית המשפט יכול לדחות את הערעור על עצם ההרשעה, אך לקבלו לעניין חומרת העונש. אז משמעות הדבר היא כי הוא יטיל על הנהג עונש קל יותר, למשל, מאסר על תנאי במקום מאסר בפועל, קיצור תקופת שלילת רישיון שנקבעה בערכאה ראשונה וכדומה.

על פסקי דין של בית המשפט לתעבורה, רשאי אדם לערער בזכות לבית המשפט המחוזי וזאת תוך 45 יום מועד מתן פסק הדין. על פסק דינו של בית המשפט המחוזי, ניתן לערער ברשות בלבד לבית המשפט העליון. במאמר זה נסביר אודות זכות הערעור, מהם התרחישים האפשריים שיכולים לקרות במסגרת ערעור על משפט תעבורה ומתי כדאי להגיש ערעור.

משפט תעבורה ואפשרויות הערעור

אחת מהזכויות החשובות ביותר במערכת המשפט היא זכות הערעור. זו מקנה לבעלי הדין הזדמנות לשנות את התוצאה המשפטית שקבעה הערכאה הראשונה בהתבסס על נימוקים משפטיים רלוונטיים. דיני התעבורה אינם יוצאים דופן במובן זה ונהגים אשר הורשעו בעבירת תעבורה רשאים להגיש ערעור על משפט תעבורה לבית המשפט המחוזי.

זהו ערעור בזכות, המוקנה באופן אוטומטי, אולם נדגיש כי על פסק דינו של המחוזי, ניתן יהיה לערער לבית המשפט העליון אך רק ברשות. כלומר, שיש צורך להגיש בקשה מנומקת מדוע ישנה הצדקה לאפשר לערכאה שלישית לדון בעניין ורק אם תינתן הרשות, ניתן יהיה לערער.

כפי שנראה להלן, ערעור על משפט תעבורה לבית המשפט המחוזי יכולים להתקבל ולשנות מהותית לטובה את התוצאה המשפטית עבור הנהג: זיכוי מן האישום או הקלה ניכרת בענישה, אולם, בקשות רשות ערעור לבית המשפט העליון מתקבלות במקרים חריגים מאוד, למשל, כאשר הנושא העומד על הפרק הוא בעל חשיבות ציבורית גדולה או שיש בו לשנות את ההלכה הקיימת באותו עניין.

מתי כדאי להגיש ערעור?

כאשר התוצאה המשפטית אינה לשביעות רצונם של בעלי הדין, האינסטינקט הראשוני שלהם הוא לרצות להגיש ערעור על מנת להטיב את מצבם. אולם, חשוב לדעת כי הליך זה אינו עניין של מה בכך, בין היתר בשל העלויות הכרוכות בו ועל כן, הגשת ערעור צריכה להיעשות רק כאשר ישנו בסיס משפטי מוצק לכך.

מתי כדאי להגיש ערעור על משפט תעבורה? למשל, כאשר ניתן להוכיח כי הערכאה הראשונה התעלמה מעדויות מהותיות אשר היו צריכות להביא לזיכוי הנהג מן האישום, או כאשר העונש שהוטל על הנהג בעת הרשעתו היה קיצוני בחומרתו.

כך למשל, מקרה של נהג אשר הורשע בעבירה של נהיגה בפסילה ורישיונו נשלל, אולם בשל נסיבות מקלות שקיימות במקרה זה, עורך דין תעבורה הגיש ערעור על חומרת העונש שהטיל בית המשפט לתעבורה. בית המשפט המחוזי קיבל את הערעור שהוגש והקל עם הנאשם: במקום שלילת רישיון נהיגה, גזר בית המשפט על הנהג פסילה מותנית וכן תשלום קנס, אך ללא רכיב של פסילה בפועל. זוהי ללא ספק הקלה משמעותית בענישה ובמקרים מעין אלו, כדאי וחשוב להגיש ערעור.

נקלעת לבעייה תעבורתית? זומנת לבדיקה במכון? רישיונך כבר נפסל? השאר פרטים או התקשר עוד עכשיו אל עורך דין תעבורה ניר שלום לקבלת ייעוץ משפטי אל תתמהמה! 

טלפון: 077-9976882 

מייל: Nirshalomlaw@gmail.com 

ערעור על משפט תעבורה
ניווטט מהיר בעמוד
טופס צור קשר
מאמרים קשורים
דילוג לתוכן