ביטול פסילה של קצין משטרה
היה והתקבלה החלטה של קצין המשטרה על שלילת רישיון נהיגה, עורך דין לענייני תעבורה יגיש בקשה לבית המשפט לביטול הפסילה. בבואו של בית המשפט להחליט בעניין זה, בוחן הוא קודם כל האם הפסילה על ידי קצין המשטרה נעשתה כדין. כך למשל אי עריכת שימוע כלל, או הליך שימוע למראית עין בלבד, בו לא ניתנה לנהג זכות טיעון אמיתית, יביאו לביטול הפסילה. היה ובית המשפט סבר כי פסילה של קצין משטרה נעשתה כדין, בוחן הוא האם הנהג מסוכן לציבור.
כך למשל, נהג בעל הרשעות קודמות בעבירות חמורות, יכול להיכלל בהגדרה זו, אולם נהג שזו לו עבירה ראשונה, או נהג אשר גליון הרשעותיו כולל עבירות קלות, עורך דין תעבורה במרכז יבהיר לבית המשפט כי הוא אינו יכול להיחשב כנהג מסוכן ויש להשיב לו את רישיונו.
עורך דין לדיני תעבורה מקצועי ומנוסה, המטפל בבקשות אלו באופן שוטף, יביא לביטול הפסילה של קצין משטרה והחזרת רישיון הנהיגה במקרים רבים, אם על ידי הצגת פגמים בהליך השימוע ואם על ידי הוכחה כי אין המדובר בנהג המסוכן לציבור.
לקציני משטרה בדרגת מפקח ומעלה, נתונה הסמכות להורות על פסילת רישיון נהיגה במקרים המנויים בחוק. הדבר נעשה לאחר הליך שימוע אשר בו ניתנת הזדמנות לנהג להשמיע טענות נגד פסילת הרישיון. האם ניתן למנוע או לבטל את פסילת הרישיון? על כך במאמר שלפניכם.
פסילה מנהלית – מתי?
הסמכות לשלול רישיונו של נהג נתונה לקצין משטרה בשלושה מקרים שונים, כאשר ישנו גם הבדל מהותי ביניהם בתקופת הפסילה:
- הנהג ביצע עבירת תנועה חמורה: מדובר ברשימה סגורה של עבירות תעבורה ביניהן, נהיגה בשכרות, עקיפה תוך חציית קו הפרדה לבן, אי מתן זכות קדימה, נהיגה תחת השפעת סמים וכיו"ב. במצב זה, רשאי הקצין לפסול את רישיון הנהיגה לתקופה מקסימאלית של עד 30 יום.
- תאונת דרכים: כאשר הנהג היה מעורב בתאונת דרכים, נתונה לקצין משטרה הסמכות לפסול את רישיונו של הנהג למשך 60 יום וזאת ללא תלות בביצועה של עבירת תעבורה מסוימת, זאת בשונה מהמקרה הראשון.
- התרחשה תאונת דרכים קטלנית: היה והנהג היה מעורב בתאונת דרכים קטלנית אשר הסתיימה במותו של אדם, תקופת פסילת רישיון הנהיגה הנה לתקופה ארוכה יותר של 90 יום.
הליך השימוע
ההחלטה לפסול את רישיון הנהיגה, מתקבלת לאחר שנערך שימוע ובו ניתנה הזדמנות לנהג לטעון מדוע יש להימנע מפסילת רישיונו. יודגש כי חובת השימוע חלה רק בשני המקרים הראשונים שפורטו לעיל, שם נתן החוק בידי הקצין את שיקול הדעת האם לפסול את רישיונו של הנהג.
אולם, כאשר מדובר על תאונת דרכים קטלנית, מחויב הקצין להורות על פסילה, אם סבר כי ישנן ראיות להגשת כתב אישום נגד הנהג בגין הריגה או גרימת מוות ברשלנות. על כן במקרה זה, לא ייערך שימוע.
ניתן במקרים רבים למנוע את פסילת הרישיון בשלב השימוע אך לשם כך זקוק הנהג לייצוג של עורך דין תעבורה במרכז, אשר לו הבקיאות המשפטית והניסיון המקצועי הדרושים לשם הצגת כל הטיעונים הרלוונטיים למניעת פסילת הרישיון. כאשר הנהג מתייצב לבדו בהליך השימוע, דבריו יכולים לצאת מהקשרם ולשמש כנגדו ולרוב, רישיונו ישלל.
גם אם אין הצדקה ממשית לכך. הסיבה לכך נובעת בין היתר כי אין קריטריונים קבועים המחייבים את קציני המשטרה בעת קבלת החלטה והדבר נתון לשיקול דעתו הספציפי של כל קצין וקצין. על כן נוכחותו של עורך דין תעבורה במרכז היא הכרחית בהליך השימוע.
נקלעת לבעייה תעבורתית? נתפסת ע״י שוטר? צריך ייעוץ בפסילה של קצין משטרה? השאר פרטים או התקשר עוד עכשיו אל עורך דין תעבורה ניר שלום לקבלת ייעוץ משפטי אל תתמהמה!
טלפון: 077-9976882
מייל: Nirshalomlaw@gmail.com