5 טיפים להתמודד עם בדיקת ינשוף
בדיקת ינשוף היא האמצעי המרכזי לבדיקת שכרות. על בסיסה, מורשעים מרבית הנהגים בעבירה של נהיגה בשכרות, אשר מלבד פסילת רישיון, נצברות לנהג 10 נקודות תעבורה. אולם גם אם נערכה לכם בדיקת ינשוף ונמצא כי רמת האלכוהול שלכם היא מעל המותר, אין זה סוף פסוק! איך לעבור בדיקת ינשוף? כל המידע במאמר שלפניכם.
1. אל תסרבו לבדיקת ינשוף
נהגים רבים סבורים כי אם יסרבו לבצע את בדיקת הינשוף, הרי שלא ניתן יהיה להגיש נגדם כתב אישום בגין נהיגה בשכרות. זוהי הנחה שגויה היות שעל פי דיני התעבורה, המסרב לעבור בדיקת שכרות, רואים בו כמי שנהג בשכרות. המשמעות היא כי בית המשפט רשאי להרשיע נהג בעבירה זו גם אם לא בוצעה בדיקת ינשוף ולהורות על נקודות תעבורה, שלילת רישיון או ענישה אחרת.
לכלל זה הקובע כי המסרב לבצע בדיקה, דינו כנוהג בשכרות יש שני חריגים. האחד הוא כאשר ישנה מניעה רפואית לביצוע הבדיקה, למשל אסטמה או מחלת ריאות אשר אינה מאפשרת לנהג לבצע את פעולת הנשיפה. החריג השני הוא מצב שבו לא הוסברה לנהג המשמעות של סירוב לביצוע הבדיקה.
2. 15 דקות המתנה
השוטר שעצר אתכם לא המתין 15 דקות עד לביצוע הבדיקה? היוועצו עם עורך דין תאונת דרכים, ייתכן שהדבר יוביל לזיכוי! על פי הנהלים שקבעה משטרת ישראל, ביצוע בדיקת ינשוף מחייבת המתנה של רבע שעה, מהרגע בו נעצר הנהג ועד לעריכת הבדיקה.
זאת על מנת למנוע מצב שבו נהג אשר שתה בסמוך לבדיקה, יימצא שיכור בשל שאריות אלכוהול בפה ולא בשל כך כי רמת האלכוהול שלו היא מעל המותר בחוק. על כן, אם נערכה לכם בדיקת ינשוף שלא בהתאם לנוהל, ציינו זאת בפני עורך דין תעבורה, על מנת שיוכל להשתמש בדבר כטענת הגנה.
3. הימנעו מעימות עם השוטר
הטיפ השני להתמודדות עם בדיקת ינשוף נוגע ליחסכם לשוטר בעת הבדיקה. אף אם השוטר לא היה סבלני כלפיכם ואף אם פעל בניגוד לנהלים והוראות החוק, הימנעו מעימות עמו באותו מעמד. רשמו לכם את שאירע ותארו את הכל בפרוטרוט בעת פנייה אל עורך דין תעבורה.
אם השוטר לא פעל בהתאם לדין, ישמש הדבר כעילה לביטול כתב האישום או זיכוי ואין צורך להתעמת עמו בעת האירוע, דבר אשר עלול לגרום להסתבכות פלילית שלא בצדק ואישום בעבירה של הפרעה לשוטר במילוי תפקידו.
4. התייעצות עם עורך דין תעבורה
הוגש נגדכם כתב אישום על בסיס בדיקת ינשוף? אל תתמודדו עם זה לבד ופנו לייצוג משפטי של עורך דין תעבורה. במקרים רבים, מגלה העורך דין כי ישנו ספק במהימנות הבדיקה ו/או כי השוטר שעצר אתכם וביצע את הבדיקה, לא פעל על פי הנהלים.
בכל אלו, יש כדי להביא לא פעם לביטולו של כתב האישום, לזיכוי מן האשמה במשפט, או לכל הפחות להביא את התובע לכדי הסכמה להסדר טיעון מקל. לעניין זה, הקפידו לפנות למשרד עו"ד תעבורה מנוסה, בשל שם בתחומו, על מנת שתוכלו לקבל את ההגנה המשפטית הטובה ביותר.
5. הפרת נהלים מצד השוטר
כאמור מעלה, משטרת ישראל קבעה נהלים לביצוע בדיקת שכרות ואי עמידה בהם, יכולה לשמש כעילה לביטול כתב האישום, זיכוי הנהג מן העבירה או הפחתה משמעותית בחומרת העונש. כך למשל, הפחתה של נקודות תעבורה ופסילת רישיון לזמן קצר בלבד.
מלבד המתנה בת 15 דקות עד לעריכת הבדיקה, אותה הזכרנו לעיל, מחויב השוטר לבצע בדיקת מאפיינים לפני בדיקת הינשוף וכן לעשות שימוש נכון ותקין במכשיר הינשוף, כדוגמת כיול והחלפת הפיות. כאשר השוטר אינו ממלא אחר ההנחיות הללו, עו"ד תעבורה יכול להטיל ספק במהימנות הבדיקה ומכאן לסיים את ההליך בתוצאה טובה עבור הנהג, כפי שפורט לעיל.
נקלעת לבעייה תעבורתית? נתפסת נוהג בשכרות? השאר פרטים או התקשר עוד עכשיו לעורך דין תעבורה ניר שלום לקבלת ייעוץ משפטי אל תתמהמה!
טלפון: 077-9976882 מייל: Nirshalomlaw@gmail.com
שאלות ותשובות בנושא איך לעבור בדיקת ינשוף:
כמה אחוזי דיוק יש בבדיקת ינשוף של המשטרה?
למכשיר הינשוף של המשטרה יש סטיית תקן של 18%! ובגלל זה רוב בתי המשפט בישראל מרשיעים רק אם תוצאות הבדיקה מעל 290 מיקרו-גרם אלכוהול לליטר אוויר נשוף, (החוק מתיר 240 מיקרו-גרם לנהגים מעל גיל 24) סטייה של 50 מיקרו-גרם!
כמה אלכוהול אפשר לשתות לפני תחילת נהיגה?
בכדי לדעת כמה אלכוהול אנו יכולים לשתות ולנהוג עלינו לענות על כמה שאלות:
1. מה משקל הנהג?
2. מהו גילו של הנהג?
3. מהו מצבו הגופני? (תפקוד הכליות, מצב הכבד, דופק, לחץ דם וכ’ו.)
4. מהם הרגלי השתיה של נהג?
5. מהו סוג המשקה שהנהג שתה לאורך כל הערב והאם הייתה תחלופה באחוזי האלכוהול?
6. מהי טמפרטות המשקה?
7. האם המשקה מוגז?
8. האם הנהג אכל לפני ששתה?
9. האם הנהג שתה את המשקה לאורך זמן או בבת אחת?
10. מהו אחוז השומן בגופו של הנהג?
אלו 10 שאלות מתוך עשרות שאלות שניתן לשאול את עצמנו לפני שאנו עולים על ההגה. לכן, לא ניתן לגדיר את כמות האלכוהול המותרת לשתיה.
מה העונש על נהיגה בשכרות?
אם מדובר במקרה שבו הנהג הורשע בראיות מדעיות כמו: בדיקת נשיפה, בדיקת דם או בדיקת שתן. שלילת רישיון היא שנתיים+ מאסר על תנאי. אם הנהג נתפס פעם נוספת ולא חלפו שנתיים מאז שנתפס נוהג בשכרות דינו שלילה ארבעה שנים+ מאסר על תנאי+ פסילה על תנאי+ קנס(על פי החוק)
כמה זמן אחרי השתיה האלכוהול ממשיך להשפיע?